Χάνοντας τα δυο του πόδια. Το σκληρό πρόσωπο του motorsport

Post date:

Author:

Category:

O Billy Monger είναι ένας δεκαοκτάχρονος οδηγός της βρετανικής F4. Και έχασε τα δυο του πόδια σε ένα τρομερό ατύχημα στον πρόσφατο αγώνα που έγινε στο Donington Park. Σκληρό.

Η Derby Telegraph χαρακτήρισε τη στιγμή που το μονοθέσιό του προσέκρουσε σε ένα άλλο σταματημένο (και προς το οποίο δεν είχε οπτική επαφή) ως μια από τις πιο τρομακτικές συγκρούσεις στην ιστορία του mοtorsport.

Ήταν τόση η σφοδρότητά της που επί 90 λεπτά προσπαθούσε το ειδικευμένο προσωπικό να απεγκλωβίσει τον άτυχο Billy απ΄τα μεταλλικά συντρίμμια. 

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα δυο του πόδια. Τώρα, ο Billy είναι αντιμέτωπος (όπως και οι γονείς του) στο να δει τη ζωή του να αλλάζει δραματικά. 

Η στιγμή της σύγκρουσης αποτυπώθηκε μέσω της κάμερας στο μονοθέσιό του και την παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα χιλιάδες τηλεθεατές που έβλεπαν τον αγώνα σε live μετάδοση.

Σχεδόν άμεσα αναρτήθηκε και μια ιστοσελία με το domain »JustGiving», της οποίας στόχος είναι να συγκεντρωθούν 260.000 λίρες ενώ μέσα σε λίγες ώρες είχε συγκεντρωθεί το ποσόν των 130.000 λιρών από περίπου 3.800 επισκέπτες που ευαισθητοποίηθηκαν.

Ναι, είναι το σκληρό πρόσωπο του mototsport. Ακόμα περισσότερο όταν πλήττει μια δεκαοκτάάχρονη αθωότητα.

Το video πονάει.

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»