Και το όνομα αυτού, Kamiq. Για το νέο SUV της Skoda

Post date:

Author:

Category:

skda-kamiq-4drivers.gr

H Skoda ανακοινώνει επίσημα το τρίτο SUV στη γκάμα της, τι σημαίνει το όνομά του και πότε αναμένεται να το δούμε live 

Η Skoda αποκάλυψε το όνομα του νέου compact SUV της. Το νέο Skoda Kamiq (Καμίκ), με πιο compact διαστάσεις από το Karoq, είναι το τρίτο SUV της Skoda για την ευρωπαϊκή αγορά.

Η λέξη Kamiq προέρχεται από τη γλώσσα των Ινούιτ, των Εσκιμώων που κατοικούν στο Βορρά του Καναδά και στη Γροιλανδία και ετυμολογικά υποδηλώνει «κάτι που ταιριάζει απόλυτα, σαν δεύτερη επιδερμίδα, σε κάθε κατάσταση»   

skoda-kamiq-4drivers.gr

 Όπως σημειώνει η ενημέρωση που έχουμε από την επίσημη εισαγωγική Kosmocar Α.Ε., το νέο Kamiq λανσάρεται ως ένα μοντέρνο urban crossover που ταιριάζει στο αστικό lifestyle, διαθέτοντας παράλληλα έντονα περιπετειώδη χαρακτήρα


Το όνομά του υπηρετεί τη νέα, πολύ επιτυχημένη  φιλοσοφία ονοματοδοσίας της SKODA, με τα ονόματα όλων των σύγχρονων SUV της μάρκας να ξεκινούν από K και να τελειώνουν σε Q.

Το Skoda Kamiq συνδυάζει την ευελιξία και τα δυναμικά στοιχεία ενός compact μοντέλου με τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα ενός SUV – την πιο ψηλή θέση οδήγησης, την καλύτερη ορατότητα, την πιο εύκολη είσοδο και έξοδο καθώς και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Βασισμένο στη MQB πλατφόρμα του Group, το νέο μοντέλο της SUV διαθέτει νέα συστήματα υποβοήθησης, άνεσης, ασφάλειας αλλά και δυναμικό design.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Skoda Kamiq θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο διοργανώνεται από τις 5 έως και τις 17 Μαρτίου 2019.  

Info/Photo: Skoda.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει