Σοκ: Αποχωρεί η Mitsubishi από την Ευρώπη. Τι θα γίνει με Ελλάδα

Post date:

Author:

Category:

Με μία εξαιρετικά λιτή ανακοίνωση η Mitsubishi Motors Corporation επισημοποίησε τη διακοπή εισαγωγής αυτοκινήτων της στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες αλλά και τι μέλλει γενέσθαι στην ελληνική αγορά

Mitsubishi Eclipse exterior

Η ανακοίνωση που εξεδόθηκε και επισήμως χθες, 27 Ιουλίου 2020, αποτελεί ορόσημο για την εμπλοκή της Mitsubishi στα ευρωπαϊκά πράγματα


Σύμφωνα με την επίσημη θέση της εταιρείας, «παγώνουν», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι εισαγωγές νέων μοντέλων στην ευρωπαϊκή αγορά

Αυτό σημαίνει πως τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα θα συνεχίσουν να διατίθενται. Όπως επίσης οι υπηρεσίες after-sales και η υποστήριξη σε ανταλλακτικά.

Όμως το σχέδιο για την οικονομική αναδιάρθρωση της εταιρείας δεν προβλέπει το λανσάρισμα νέων μοντέλων.

Στοιχείο που σημαίνει πως τα Space Star, το εικονιζόμενο Eclipse Cross, το ASX, το Outlander PHEV και το ανανεωμένο L200 θα είναι οι τελευταίοι των Μοϊκανών.

Το χτύπημα προέρχεται από τις αυστηρές προδιαγραφές καυασερίων ο οποίος οδηγεί σε μεγάλα κοστολόγια εξέλιξης τους κατασκευαστές και εν προκειμένω αναγκαζει την εταιρεία σε υποχώρηση από τα δρώμενα της αγοράς.

Αντίστοιχα, «η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, Επίσημος Εισαγωγέας της Mitsubishi Motors από το 1963 στην Ελλάδα, δεσμεύεται προς τους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες που την εμπιστεύονται ότι θα συνεχίζει να υποστηρίζει τόσο τις πωλήσεις των διαθέσιμων μοντέλων της μάρκας όσο και τις υπηρεσίες after-sales μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της».

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία το επίσημο έγγραφο της ανακοίνωσης της Mitsubishi Motors Corporation.


  • Η ζωή μετά το Mitsubishi Evo. Αυτόπτης μάρτυς
Mitsubishi Lancer Evo

Info/Photo: mitsubishi-motors.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει