Στην πίστα με ηλεκτρικό Citroën 2CV

Post date:

Author:

Category:

Είτε τα αγαπάς είτε τα μισείς, τα EV είναι στην κορυφή της αυτοκινητικής ατζέντας και η είδηση για το ηλεκτρικό Citroën 2CV που εμφανίστηκε στην πίστα του Μίλμπρουκ, στη Μ. Βρετανία, συγκέντρωσε την προσοχή. Μαζί και το σχετικό debate

Citroën 2CV ηλεκτρικό

Όπως φαίνεται και στο σχετικό λογότυπο στις πόρτες, πρόκειται για το ”2CEV”


Στις 23 Μαΐου Βρετανοί δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Millbrook Proving Ground, στο Μπέντφορντσαιρ, για να οδηγήσουν δύο ηλεκτρικά Citroën 2CV

Ταυτόχρονα είχαν τη δυνατότητα να καθίσουν στο δεξί κάθισμα της ηλεκτρικής εκδοχής του κλασικού λονδρέζικου ταξί καθώς επίσης να δουν στατικά και ένα Nissan Bluebird, επίσης ηλεκτρικού. Το λένε Newbird.

Nissan Newbird

Το θρυλικό Citroën ανήκει σε έναν κύριο, ονόματι Ντάρεν Άρθουρ, που τυγχάνει να είναι ο διαχειριστής ενός ψηφιακού καταστήματος αφιερωμένου γενικώς στα 2CV, του 2CV Shop.

To cab το έφερε ο Άλεξ Χάουαρντ, ο CEO μίας εταιρείας, της Clipper Automotive, η οποία ειδικεύεται στα ηλεκτρικά βρετανικά ταξί.

Ηλεκτρικό βρετανικό ταξί

Όπως σωστά σημειώνεται, «τα EV είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της ατζέντας της αυτοκινητοβιομηχανίας». Mαζί με όλη τη διχογνωμία που τα συνοδεύει. Τα ηλεκτρικά είτε τα συμπαθείς είτε τα αντιπαθείς. Όσο για το 4Drivers, προσπαθούμε, χωρίς αγιογραφίες ούτε με μαστίγιο, να δούμε με ρεαλισμό το ρόλο τους και να κατανοήσουμε τη χρηστικότητά τους για όσους οι ανάγκες μετακίνησης είναι συμβατές με αυτά

Τα δύο ηλεκτρικά Citroën 2CV στην πίστα του Μίλμπρουκ έδωσαν την ευκαιρία σε ανθρώπους που βρίσκονται στο «χώρο» να πάρουν μια γεύση της νέας εκδοχής.

Με την ευκαιρία, όπως έχουμε ξαναγράψει, εγείρεται το ενδιαφέρον θέμα, μπορεί και debate, για το κατά πόσον συμφωνείτε στο να μετατρέπονται κλασικά και vintage αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά.

Πεδίο ευρηματικότητας λαμπρόν

Πρόκειται για μία νέα μπίζνα, ενδιαφέρουσα, με προοπτικές, πιθανόν και με χρήμα. Ίσως, από το να σαπίσουν κάποια τέτοια αυτοκίνητα που έχουν μείνει στην ιστορία, να είναι καλό να γίνει η μετατροπή τους.

Πολλά κλασικά αυτοκίνητα θα πάρουν αυτό το δρόμο. Θα βγουν κινητήρας, κιβώτιο, μετάδοση και στη θέση τους θα μπουν συστοιχίες μπαταριών, συστήματα διαχείρισης και ανάκτησης ενέργειας. Μάλιστα μία εταιρεία, η Everrati, δίνει τη δυνατότητα, αν θέλει ο πελάτης, να μετατρέψει το κινητήρα εσωτερικής καύσης σε coffee table. Έτσι, για ντεκόρ

Porsche 911 Everrati
Signature / Everrati

Μία κλασική 911 που έχει μετατραπεί από την Everrati σε EV

Photo: 2CV Shop / Clipper Automotive


Porsche Taycan 4S Δοκιμή

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει