Σύγχρονες Ιουλιέτες στο Ημερολόγιο Pirelli 2020

Post date:

Author:

Category:

Γνωστές ηθοποιοί και τραγουδίστριες διαφορετικών χωρών και πολιτισμών ποζάρουν στο φακό του διάσημου Πάολο Ροβέρσι σε μια καλλιτεχνική απόπειρα με κεντρικές πρωταγωνίστριες τις γυναίκες- ηρωίδες του καιρού μας

Ημερολόγιο Pirelli

Ανταποκρινόμενο στο ρεύμα της νέας εποχής, το εμβληματικό ημερολόγιο της Pirelli τα τελευταία χρόνια ξεφεύγει από το γυμνό και ημίγυμνο κόνσεπτ που μας είχε συνηθίσει, παρουσιάζοντας την αληθινή εικόνα της γυναίκας


Για το ημερολόγιο του 2020, η γνωστή βιομηχανία ελαστικών αποφάσισε να φιλοξενήσει διάσημες γυναίκες, οι οποίες μιλάνε, συζητούν, διαμαρτύρονται, εμπλέκονται σε πράξεις ακτιβισμού και γενικά δεν διστάζουν να μιλήσουν δημόσια

Κάπως έτσι, το 47ο ημερολόγιο της Pirelli τιτλοφορείται «Looking for Juliet» (Αναζητώντας την Ιουλιέτα) και μέσα εκεί παρουσιάζονται ηθοποιοί και τραγουδίστριες διαφορετικών πολιτισμών και χωρών ντυμένες με ενδύματα εμπνευσμένα από την Ιουλιέτα, την εμβληματική ηρωίδα του Σαίξπηρ που πήγε κόντρα στους κανόνες της εποχής και την οικογένειά της και αγωνίστηκε σθεναρά ώστε να βρίσκεται κοντά στον αγαπημένο της, τον Ρωμαίο.


Κλερ Φόι, Ημερολόγιο Pirelli
Κλερ Φόι

Οι πρωταγωνίστριες

Οι βρετανίδες ηθοποιοί Εμα Γουάτσον, Κλερ Φόι και Μία Γκοθ, οι αμερικανίδες ηθοποιοί Κρίστεν Στιούαρτ και Ιντια Μουρ, η ισπανίδα τραγουδίστρια Ροζαλία, η κινέζα τραγουδίστρια, ηθοποιός και μούσα της μόδας, Κρις Λι (Li Yuchun) – μεταξύ πολλών άλλων – ποζάρουν με καθηλωτικό τρόπο στον φακό του διάσημου φωτογράφου μόδας Πάολο Ροβέρσι.

Η φωτογράφιση για το νέο ημερολόγιο έγινε (πού αλλού;) στη Βερόνα της Ιταλίας (τον τόπο όπου διαδραματίζεται η τραγωδία του Σαίξπηρ), αλλά και στην πόλη που ο ίδιος ο Ροβέρσι αποκαλεί «πατρίδα του», το Παρίσι. 


Ροζαλία Ημερολόγιο Pirelli
Ροζαλία

Εν αναμονή της κυκλοφορίας του ημερολογίου, η Pirelli έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες, αλλά και βίντεο από τα παρασκήνια της φωτογράφισης των αστέρων. Από το 1964 έως το 2019 έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 46 Ημερολόγια Pirelli που φέρουν την υπογραφή 36 θρυλικών φωτογράφων, ενώ τα τελευταία χρόνια το ημερολόγιο κυκλοφορεί με πολύ διαφοροποιημένη αισθητική. 


Κρίστεν Στιούαρτ

Το 2016 ήταν η πρώτη φορά που το κοινό κατάλαβε ότι αλλάζει πορεία, αφού φιλοξένησε τότε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου, όπως η Ρόμπιν Ράιτ, η Ελεν Μίρεν και η Εϊμι Σούμερ. 


Πηγή: Protagon

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει