Συμβαίνει τώρα: Η SsangYong υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης

Post date:

Author:

Category:

SsangYong σημαίνει Διπλός Δράκος. Μόνο που τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο δράκος χρωστάει περισσότερο απ’ τα διπλά καθώς ο παλαιότερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Κορέα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε δανειακή οφειλή €44,5 εκ.

SsangYong

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην εξόφληση του δανείου λόγω της γενικότερης πτώσης πωλήσεων και αρχικά ζήτησε αναβολή της σχετικής προθεσμίας


Η κορεατική μάρκα SsangYong υπέβαλε αίτηση πτώχευσης αφού απέτυχε να εξοφλήσει στους πιστωτές της δάνειο 60 δισεκατομμυρίων γουάν – περίπου €44,500000.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι καθυστέρησε την αποπληρωμή λόγω της επιδείνωσης των επιχειρηματικών συνθηκών σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για παράταση των προθεσμιών αποπληρωμής των ξένων δανειστών.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, «η εταιρεία σχεδιάζει να επιλύσει το τρέχον ζήτημα ρευστότητας πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες στο σύστημα αναδιάρθρωσης».

Το τελευταίο προβλέπει παράταση τριών μηνών πριν υπαχθεί το αίτημα των πιστωτών στη δικαστική οδό.


Ακίο Τογιόντα

Η ινδική Mahindra & Mahindra κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο, με μερίδιο 70% στη SsangYong, από το 2011.

Ωστόσο ήδη από το καλοκαίρι ψάχνει να πουλήσει την «πολιορκημένη» SsangYong ενώ, την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις της το 2020 είναι κατά 20% χαμηλότερες σε σχέση με το 2019.

Το παραπάνω ποσοστό, αναλογικά, είναι αναμενόμενο λόγω των πιέσεων που δέχεται η αγορά λόγω του κωρονοϊού.

Ο εκπρόσωπος της SsangYong δήλωσε: «Λυπούμαστε πολύ για αυτήν την κατάσταση που είναι το αποτέλεσμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία λόγω του Covid-19 αλλά και για την ανησυχία που προκαλείται στους συνεργάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη μας, ειδικά στους υπαλλήλους μας, τα δίκτυα πωλήσεων και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταμορφώσουμε την κατάσταση και να οικοδομήσουμε μια πιο ισχυρή και ανταγωνιστική εταιρεία για το μέλλον».Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει