Τα Caterham περνούν σε γιαπωνέζικα χέρια. Ποιο είναι το μέλλον τους;

Post date:

Author:

Category:

Η βρετανική εταιρεία Caterham ανακοίνωσε ανήκει πλέον στην ιαπωνική VT Holdings, την εταιρεία που ήδη επί σχεδόν δέκα χρόνια εισάγει το θρυλικό Seven στην αντίστοιχη αγορά. Τι περιμένουμε να δούμε;

Caterham

Πιο ανόθευτο πεθαίνεις. Μοτοσικλέτα σε τέσσερις τροχούς. Τώρα, οι νέοι μέτοχοι θέλουν να κάνουν το Caterham (και) ηλεκτρικό; Ας ελπίσουμε πως η θα είναι μία επιπλέον έκδοση και όχι ολική ανακατεύθυνση


Η VT Holdings ανακοίνωσε πως είναι υπερήφανη που απέκτησε στην εταιρική της ατζέντα τη Caterham, «ένα θρύλο της αυτοκίνησης»

Η ίδια ήδη εισάγει και τις Lotus καθώς και τις Norton στην ιαπωνική αγορά.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, «θα προστατεύσουμε και θα αναπτύξουμε το Seven ενόψει των νέων προκλήσεων που τίθενται στην εποχή μας».

Ένα θετικό στοιχείο είναι ότι στη θέση του CEO της VT Holdings βρίσκεται ο 60χρονος, πλέον, Kazuho Takahashi.

Πρόκειται για άνθρωπο με σοβαρή εμπειρία στο motorport, συμμετοχές στο Le Mans και το Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (JGTC).


Lotus γκάμα 2020

Less is more. Θα παραμείνει ζωντανό το motto;

Αν μη τι άλλο, ο Takahashi γνωρίζει πως η βασική φιλοσοφία του Caterham Seven είναι το ελάχιστο δυνατό βάρος και η σύνδεση με το μηχάνημα.

Όταν έχεις ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει από 400 έως 500 κιλά, το να προσθέσεις περίπου 300 για τις συστοιχίες των μπαταριών είναι σα να το εκτελείς

Ο Takahashi δήλωσε επίσης πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε το χαρακτήρα του Seven». Ας ελπίσουμε πως θα βρει τρόπο να το τηρήσει.

Επιπλέον, η Caterham δεν έχει την οικονομική υποστήριξη που έχει η Lotus από τους Κινέζους – κάτι που την οδήγησε στην απόφασή της να αλλάξει δραστικά τη γκάμα της.

Caterham track-day

Ένα ηλεκτρικό Seven θα είναι σα να ιεροσυλεί απέναντι στο μανιφέστο του ίδιου του αυτοκινήτου

Όπως δήλωσε, δεν υπάρχουν άμεσα πλάνα για ένα τέτοιο εγχείρημα αλλά «έχουμε υπόψιν την όρεξη των μετόχων μας για μία ηλεκτρική εκδοχή του».

Την ώρα που γράφονταιν αυτές οι γραμμές, η VT Holdings πουλάει 120 Caterham ετησίως στην ιαπωνική αγορά.


Alfa Romeo, Cortina σε αγώνα Goodwood

Photo: caterhamcars.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει