Τα γρήγορα Tesla γρήγορα καίγονται. Τι συνέβη στο παρανάλωμα

Post date:

Author:

Category:

Ο καπνός υπάρχει, η φωτιά επίσης και ένα Tesla S Plaid μόλις έγινε κάρβουνο

Tesla Πριν Μετά φωτιά

Το Tesla S Plaid είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Και λίγες μέρες μετά την απόκτησή του, ο ιδιοκτήτης του, στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, το είδε να παραδίδεται στη φωτιά χωρίς την παραμικρή αφορμή


Ένα από τα πρώτα 250 μοντέλα Tesla Model S Plaid που «κάηκε απρόκλητα», σύμφωνα με τον δικηγόρο του ιδιοκτήτη του

Ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι είχε παγιδευτεί για λίγο στο όχημα πριν μπορέσει να βγει ενώ το αυτοκίνητο ήταν ακόμα σε κίνηση.

Ό,τι απέμεινε από το συγκεκριμένο Tesla Model S Plaid αφού σβήστηκε η φωτιά (Photo: Geragos & Geragos)

Το περιστατικό προστίθεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια των Tesla επιβεβαιώνοντας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει 30 έρευνες που αφορούν περιστατικά σε αυτοκίνητά της

(Photo: Geragos & Geragos)

Η πλειονότητα αυτών περιλαμβάνει την ημι-αυτόνομη τεχνολογία Autopilot που συνδέεται με έναν αριθμό ατυχημάτων και ορισμένων θανάτων.

Το τελευταίο περιστατικό, αυτό με τη φωτιά στο Tesla Model S Plaid, συνέβη στις 29 Ιουνίου 2021, όταν ο ιδιοκτήτης του το οδηγούσε στο Χάβερφοντ της Πενσυλβάνιας.


Hyundai Ioniq 5

«Μια τρομακτική κατάσταση»

«Πρόκειται για μια τρομακτική εμπειρία και προφανώς ένα μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε ο Mark Geragos, ένας από τους δικηγόρους του ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το Business Insider.

Όπως συνέχισε, «Η προκαταρκτική μας έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και καλούμε την Tesla να θέσει στην άκρη αυτά τα μοντέλα έως ότου μπορεί να πραγματοποιηθεί μια πλήρης έρευνα».

Παραδόξως και παρά το βαρύ περιστατικό το οποίο θα μπορούσε να έχει και ανθρώπινες απώλειες, η επίσημη Tesla, σύμφωνα με τους δικηγόρους του παθόντος, δεν απάντησε καν στο αίτημά τους για επιπλέον πληροφορίες

Το Model S Plaid

Το Model S Plaid είναι η πιο πρόσφατη και γρήγορη έκδοση μοντέλου της Tesla.

Με τιμή στις ΗΠΑ από $129,990, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, ισχυρίζεται ότι είναι το γρηγορότερο όχημα παραγωγής με επιτάχυνση από 0-60 μίλια σε 1,9 δευτερόλεπτα.

Από το λανσάρισμά του, την άνοιξη του 2021, περίπου 250 Plaid έχουν ήδη παραδοθεί σε πελάτες.


Ακίο Τογιόντα

Photo: insider.com / 4Drivers.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει