Τα νέα Cupra Formentor και Leon ήρθαν Ελλάδα. Τιμές

Post date:

Author:

Category:

Η ανανεωμένη γενιά των Cupra, τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνικά, έρχεται στην ελληνική αγορά για να συνεχίσει την επιτυχία

Το Cupra Formentor, το best seller της εταιρείας, βρίσκεται στην κορυφή με περισσότερες από 120.000 παραδόσεις παγκοσμίως το 2023. Αυτός είναι ο διάδοχος της επιτυχίας


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το Cupra Formentor έρχεται για να ενισχύσει τη θέση της μάρκας και να την οδηγήσει ακόμα πιο μακριά ενώ το νέο Cupra Leon επανασχεδιάστηκε και βελτιώθηκε για να γίνει ένα αυτόνομο μοντέλο, με τη γνήσια εμφάνιση ενός μοντέλου Cupra

Κύρια χαρακτηριστικά του Cupra Formentor

 • Το νέο CUPRA Formentor υιοθετεί το DNA της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της CUPRA έχοντας ως σημείο αναφοράς το εμπρός μέρος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία, το ενσωματωμένο λογότυπο CUPRA στο καπό, τους τριγωνικούς CUPRA matrix LED προβολείς και το ενσωματωμένο και φωτιζόμενο λογότυπο CUPRA που είναι τοποθετημένο στο κέντρο των πίσω φώτων.
 • Το εσωτερικό προσφέρει μια αίσθηση ανώτερης ποιότητας, με νέας σχεδίασης στοιχεία, όπως η κεντρική κονσόλα, τα πάνελ των θυρών, το ταμπλό και οι επενδύσεις. Είναι επίσης αναβαθμισμένο με νέα υλικά, επιλεγμένα με κριτήριο τη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των μπάκετ καθισμάτων που φέρουν επένδυση είτε από ανακυκλωμένες μικροΐνες σε ποσοστό 73%, είτε από οικολογικό δέρμα.
 • Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ψηφιακή εμπειρία του οδηγού. Ένα νέο και βελτιωμένο HMI ενσωματώνεται στο ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, καθώς και στο μεγαλύτερο σύστημα infotainment με οθόνη 12,9”, που διαθέτει slider με retro φωτισμό
 • Νέο σύστημα ήχου υψηλής πιστότητας με 12 ηχεία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους ειδικούς ήχου της Sennheiser Mobility. Το σύστημα προσφέρει τον γνώριμα καθαρό ήχο της Sennheiser, τον οποίο εμπιστεύονται οι μουσικοί δημιουργοί και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Το νέο CUPRA Formentor θα διατίθεται επίσης με ένα νέο βενζινοκινητήρα (TSI), που αποδίδει 333PS και διαθέτει τεχνολογία κατανομής ροπής (torque splitter) καθώς και προαιρετικά φρένα της Akebono και σύστημα εξάτμισης από την Akrapovič

 • Το νέο CUPRA Formentor θα διατίθεται με μία νέα γενιά plug-in υβριδικών κινητήρων (eHybrid) που αποδίδουν έως και 272PS (200kW) και εξασφαλίζουν πάνω από 100km αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και πλέον είναι συμβατοί με ταχεία φόρτιση (έως και 50kW DC).
 • Το CUPRA Formentor σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στη Βαρκελώνη, στα κεντρικά γραφεία της μάρκας στο Martorell.

Δοκιμή Seat Leon Cupra 300 4Drivers.gr

Κύρια χαρακτηριστικά του Cupra Leon

 • Το νέο CUPRA Leon εισάγει το DNA της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας στην compact κατηγορία έχοντας ως σημείο αναφοράς το εμπρός μέρος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία, το ενσωματωμένο λογότυπο CUPRA στο καπό, τους τριγωνικούς CUPRA matrix LED προβολείς και το ενσωματωμένο και φωτιζόμενο λογότυπο CUPRA που είναι τοποθετημένο στο κέντρο των πίσω φώτων LED.
 • Το εσωτερικό αποπνέει μια αίσθηση ανώτερης ποιότητας, με σχεδιαστικά ανανεωμένα στοιχεία, όπως η κεντρική κονσόλα, τα πάνελ των θυρών, το ταμπλό και οι επενδύσεις. Είναι επίσης αναβαθμισμένο με νέα υλικά, επιλεγμένα με κριτήριο τη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των μπάκετ καθισμάτων που φέρουν επένδυση είτε από ανακυκλωμένες μικροΐνες σε ποσοστό 73%, είτε από οικολογικό δέρμα.
 • Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ψηφιακή εμπειρία του οδηγού. Ένα νέο και βελτιωμένο HMI ενσωματώνεται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, καθώς και στο μεγαλύτερο σύστημα infotainment με οθόνη 12,9”, που διαθέτει slider με ρετρό φωτισμό
 • Νέο σύστημα ήχου υψηλής πιστότητας με 12 ηχεία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους ειδικούς ήχους της Sennheiser Mobility. Το σύστημα προσφέρει τον γνώριμα καθαρό ήχο της Sennheiser, τον οποίο εμπιστεύονται οι μουσικοί δημιουργοί και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο

Το νέο CUPRA Leon διατίθεται με μία νέα γενιά plug-in υβριδικών κινητήρων (eHybrid) που αποδίδουν έως και 272PS (200kW) και εξασφαλίζουν πάνω από 100km αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και πλέον είναι συμβατοί με ταχεία φόρτιση (έως και 50kW DC)

 • Το νέο CUPRA Leon Sportstourer αποκτά έναν νέο βενζινοκινητήρα (TSI), που αποδίδει 333PS (245kW) και διαθέτει τεχνολογία κατανομής ροπής (torque splitter) και προαιρετικά φρένα της Akebono, που το καθιστούν το ισχυρότερο CUPRA Leon όλων των εποχών. Η ισχυρότερη έκδοση της 5-θυρης παραλλαγής αποδίδει 300PS (221kW), με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και βελτιωμένο σύστημα φρένων.
 • Μια πιο σπορ ρύθμιση του πλαισίου και του κινητήρα εγγυάται απαράμιλλη δυναμική συμπεριφορά.
 • Το νέο CUPRA Leon – σε 5θυρη and Sportstourer εκδοχή –  σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στη Βαρκελώνη, στα κεντρικά γραφεία της μάρκας στο Martorell.

Οι άμεσα διαθέσιμες εκδόσεις

Η γκάμα και των δύο μοντέλων θα συμπληρώνεται προοδευτικά τους επόμενους μήνες ενώ οι εκδόσεις που είναι άμεσα διαθέσιμες από την επίσημη εισαγωγική Technocar είναι οι παρακάτω:

CUPRA Formentor

 • 1.5 eTSI 150hp Formentor DSG MHEV
 • 1.5 TSI 272hp VZ DSG e-Hybrid

CUPRA Leon 5d

 • 1.5 eTSI 150hp Leon DSG MHEV
 • 1.5 TSI 272hp VZ DSG e-Hybrid

CUPRA Leon Sportstourer

 • 1.5 TSI 272hp VZ DSG e-Hybrid

Aναλυτικά όλες οι τιμές των εκδόσεων

Info / Photo: cupraofficial.gr


Cupra Leon 1.5 TSI DSG photo

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει