Τα σημάδια του φθαρμένου συμπλέκτη

Post date:

Author:

Category:

Παλαιότερη ονομασία “ντεμπραγιάζ”. Είναι ο μηχανισμός του συστήµατος µετάδοσης κίνησης και βρίσκεται αμέσως μετά τον κινητήρα, δηλαδή μεσολαβεί μεταξύ σφονδύλου και κιβωτίου ταχυτήτων

Συμπλέκτης

Σκοπός του συμπλέκτη είναι να συνδέει και να αποσυνδέει τον στροφαλοφόρο άξονα (μέσω του σφονδύλου) και τον πρωτεύοντα άξονα του κιβωτίου ταχυτήτων


Ο συµπλέκτης του αυτοκίνητου χρησιµεύει για τη µετάδοση της ροπής στρέψεως του κινητήρα στο σύστηµα µετάδοσης της κίνησης και για την προσωρινή αποσύνδεση του κινητήρα και την οµαλή εκκίνηση.

Η ώρα να αλλάξετε το συμπλέκτη σας:

Ακολουθούν μερικά από αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να σας δώσει ο συμπλέκτης σας όταν έρθει η ώρα για αντικατάστασή του.

Κολλημένος συμπλέκτης

Κανονικά, θα πρέπει να μπορείτε να χαμηλώσετε το πεντάλ του συμπλέκτη μερικά εκατοστά προτού απεμπλακεί. Καλό είναι ο έλεγχος να πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένους τεχνικούς.

Φθαρμένος συμπλέκτης

Ο συμπλέκτης δεν θα εμπλέκεται πλήρως καθιστώντας δύσκολη την αλλαγή σχέσης ή την παραμονή σε συγκεκριμένη ταχύτητα κιβωτίου. Όσο περισσότερο συνεχίζεται, τόσο περισσότερο φθείρεται ο συμπλέκτης.

Οσμή καψίματος

Μια σαφής ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με το συμπλέκτη είναι εάν αρχίσετε να μυρίζει έντονα όταν αλλάζετε σχέσεις. Μπορεί να μοιάζει με τη μυρωδιά του καουτσούκ που καίγεται, καθώς και ο συμπλέκτης τείνει να υπερθερμαίνεται.

Δώστε χρόνο ώστε να κρυώσει πριν οδηγήσετε το όχημά σας για αντικατάσταση, πριν προλάβει να φθείρει και άλλα μέρη του συστήματος μετάδοσης.

Σήματα καπνού

Συνήθως η χαρακτηριστική μυρωδιά θα συνοδεύεται από καπνό. Ο καπνός δεν είναι ποτέ καλό σημάδι και όταν συνδυάζεται διατηρώντας αυτήν την οσμή, είναι σαφές σήμα ότι ο συμπλέκτης βρίσκεται στο τέλος της ζωής του και πρέπει να αντικατασταθεί.

Το σετ συμπλέκτη Valeo

Η Valeo είναι μια ανεξάρτητη διεθνώς καταξιωμένη εταιρεία που επικεντρώνεται στην παραγωγή και την πώληση ολοκληρωμένων συστημάτων και εξαρτημάτων μετάδοσης, τόσο για καθημερινά αυτοκίνητα όσο και για φορτηγά, τόσο σε OEM (Original Equipment Manufacturer) όσο και after market προτάσεις. Το σετ συμπλέκτη Valeo KITZR είναι κατάλληλο για μοντέλα Citro­ën, Fiat, Peugeot. 


Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει