Το κοινό ψήφισε, η Seat ανακοίνωσε: και το όνομα αυτού Tarraco

Post date:

Author:

Category:

Tarraco σεατ seat

 

Περισσότεροι από 1466.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην ψηφοφορία για το όνομα του νέου SUV της μάρκας. Σημείο των καιρών

Αν το όνομα ενός μοντέλου είναι από μόνο του σημαντικό, άλλο τόσο είναι ενδεικτική της δύναμης των social media και της διασύνδεσης μεταξύ εταιρείας και κοινού η επίσημη ανακοίνωσης πως το όνομα του νέου, μεγάλου SUV της εταιρείας αποφασίστηκε από τους φίλους της Seat.

 

Συνολικά, 146.124 άνρθωποι συμμετείχαν στην ψηφοφορία που οργάνωσε η ισπανική εταιρεία με τον τίτλο #SEATseekingName σε 134 χώρες. Μπορείτε να δείτε την επίσημη ιστοσελίδα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εδώ.

 

Το Tarraco, όπως και τα άλλα τρία φιναλίστ ονόματα, ανταποκρίθηκε στις προυποθέσεις επιλογής να ταιρίαζει το όνομα με τις αξίες της μάρκας και με τα χαρακτηριστικά του νέου SUV.

 

Η σύγχρονη ονομασία της πόλης είναι Tarragona και είναι ο αρχαιότερος Ρωμαϊκός οικισμός της Ιβηρικής Χερσονήσου. Ήταν μια απο τις σημαντικότερες μητροπόλεις της Hispania κατά της διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτή η πόλη της Μεσογείου αποτελεί κληρονομιά του πολιτισμού, της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής, αξίες τις οποίες η Seat αναγνωρίζει και μεταδίδει μέσω των οχημάτων της.

Το Tarraco είναι το πρώτο όνομα μοντέλου Seat που επιλέχθηκε μέσω δημόσιας ψηφοφορίας και το 14ο όνομα ισπανικής τοποθεσίας που χρησιμοποιείται για να ονοματοδοτήσει ένα νέο μοντέλο της εταιρείας.

Τριάντα έξι χρόνια έχουν περάσει απο τότε που το Ronda ήταν το πρώτο μοντέλο Seat T που έλαβε το όνομα του από μία ισπανική πόλη το 1982. Από τότε έχουν λανσαριστεί άλλα 12 μοντέλα με όνομα απο την Ισπανική γεωγραφία: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea και τα δύο πιο πρόσφατα, Ateca και Arona.

 

 Η πρωτοβουλία #SEATseekingName υπερέβη όλες τις προσδοκίες. Η εταιρεία ευχαριστεί δημοσίως όλους όσους συμμετείχαν στη ψηφοφορία και ιδιαίτερα τις πόλεις Avila, Aranda και Alboran για την τεράστια κινητοποίηση τους.

 

Η πρωτοβουλία #SEATseekingName, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2017, έλαβε συνολικά 133.332 προτάσεις από φίλους της μάρκας από 106 χώρες, οι οποίοι κατέθεσαν 10.130 διαφορετικά ονόματα, προερχόμενα από ισπανικές τοποθεσίες σύμφωνα με τους όρους της ψηφοφορίας.

 

Στο επόμενο στάδιο, η επιλογή συνεχίστηκε μέσω αυστηρής διαδικασίας που περιελάμβανε γλωσσικά και νομικά κριτήρια, ελεγμένα απο ειδικούς εμπειρογνώμονες καθώς και την προϋπόθεση τα ονόματα να ταιριάζουν με τις αξίες της μάρκας και τα χαρακτηριστικά του νέου SUV της SEAT.

 

Στη συνέχεια, στις κύριες αγορές της μάρκας οργανώθηκαν focus groups και διεξήχθησαν δοκιμές που κατέληξαν στη λίστα των τεσσάρων υποψήφιων φιναλίστ ονομάτων. Alboran, Aranda, Avila και Tarraco ήταν τα τέσσερα τελικά επιλεγμένα ονόματα. Απο εκείνη τη στιγμή άνοιξε η φάση της ψηφοφορίας για όλους τους φίλους της SEAT για να επιλέξουν το αγαπημένο τους όνομα. Και το νικητήριο όνομα ήταν το Tarraco.

Photo: Seat

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Μιχάλης Λάμπρου
Μιχάλης Λάμπρου
Θήτευσε σε ιαπωνικά σεντάν (του μπαμπά). Στη συνέχεια ανακάλυψε την τέχνη τού να περπατά αθόρυβα, σαν τη γάτα τη νύχτα, και να παίρνει τα κλειδιά (του μπαμπά). Γράφει εξ αποστάσεως για το 4D (επαρχία, γαρ) και θέλει να μετακομίσει Αθήνα για να οδηγεί περισσότερα δημοσιογραφικά. Αν τον αφήσει ο μπαμπάς. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα, του αρέσουν μόνο τα «μαμά».

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Υπερβολικά ηδονιστικό. Για το Miami του ’90

Αυτοκίνητα με γωνίες που μπορούσαν να σουβλίσουν αμνοερίφια, bodybuilders, ηδονισμός και ναρκωτικά. Το Miami της δεκαετίας του ’90 ξαναζεί μέσα από τις σελίδες ενός νέου βιβλίου

Έχουμε καύσωνα. Αλλά πόσους βαθμούς έχει μέσα το αυτοκίνητό σου;

Αν δεν έχετε κλειστό γκαράζ, ακόμα και μία απλή ηλιοπροστασία κάνει τη δουλειά της