Θα αγόραζες το Opel Corsa-e; Ήρθε Ελλάδα

Post date:

Author:

Category:

Πρωτοποριακό, φρέσκο και αμιγώς ηλεκτρικό. Το Opel Corsa-e έφτασε στην ελληνική αγορά και κοστίζει από €29,890

Opel Corsa-e

Μια από τις πρώτες ηλεκρικές αφίξεις στην κατηγορία των υπερμίνι, το Opel Corsa-e, δοκιμάζει την αντίδραση (και) του ελληνικού κοινού. Μπαίνει στην πρίζα, αποδίδει 136 ίππους και αγγίζει το ψυχολογικό φράγμα των €30,000


Το Opel Corsa-e είναι η παράλληλη κατάσταση του νέου, επίσης ηλεκτρικού e-Peugeot 208. Αμφότερα χτισμένα στη νέα πλατφόρμα CMP, αμφότερα εκπροσωπούνται από τον Όμιλο Συγγελίδη στην ελληνική αγορά

Όπως μας ενημέρωσε η επίσημη εισαγωγική, οι τιμές του νέου πρωτοποριακού μοντέλου της Opel ξεκινούν από το ποσόν που προαναφέρθηκε με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό.

Οι εκδόσεις και οι τιμές

- Διαφήμιση-

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 3 εκδόσεις (Selection, Edidtion, και Elegance) με αντίστοιχη τιμολόγηση (€29,900, €31,900 και €32,900). Όλες διαθέτουν το λεγόμενο Safety Pack, από το όνομα και μόνο του οποίου καταλαβαίνεις ποιος είναι ο γενικότερος προσανατολισμός του αυτοκινήτου.

Opel Corsa-e

Μεταξύ άλλων, στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνει αισθητήρα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας, ειδοποίηση κόπωσης οδηγού, έλεγχο πίεσης ελαστικών, ινφοτέινμεντ 7 ιντσών, αισθητήρα αποφυγής σύγκρουσης-ανίχνευσης πεζών, αυτόματο έλεγχο φώτων και πολλά άλλα που καθρεφτίζουν ένα μοντέλο ταγμένο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του αντίστοιχου αγοραστικού κοινού.

Οι επιδόσεις και η αυτονομία

Και στις τρεις εκδόσεις, λοιπόν, αυτό που διαφοροποιείται είναι ο περαιτέρω εξοπλισμός. Και στις τρεις περιπτώσεις ο ηλεκτροκινητήρας (αδίκως ψάχνεις για εξάτμιση) αποδίδει 136 PS και επιταχύνει από 0-100 km/h σε 8,1”.

Όντως, τα ηλεκτρικά επιταχύνουν καλά. Έως πολύ καλά. Το 8.1” είναι μια αξιόλογη τιμή επιτάχυνσης από στάση. Δεν χρειάζεται να τρέξει καύσιμο, να γίνει η μεγάλη έκρηξη στο πιστόνι, να κατεβάσει σχέση το κιβώτιο, να υπερνικηθούν οι τριβές των μηχανικών μερών, δεν χρειάζεται να γίνει όλο το μηχανολογικό κονσέρτο για να νιώσεις την επιτάχυνση. Mπαμ και κάτω. Σφαίρα.


Opel Corsa-e


Αυτό που είναι σημαντικό, ωστόσο, είναι η αυτονομία. Εδώ, το Opel Corsa-e υπόσχεται 330 χιλιόμετρα απόστασης – τουλάχιστον με βάση τις μετρήσεις του WLTP.

H ηλεκτροκίνητη γκάμα της Opel

Ήδη από το 2021, η Opel θα προσφέρει συνολικά 8 ηλεκτροκίνητα οχήματα σε σημαντικές κατηγορίες της αγοράς, εκεί όπου παίζεται το παιχνίδι των μεγάλων πωλήσεων.

«Σκοπεύουμε στον πλήρη εξηλεκτρισμό της προϊοντικής γκάμας μας μέχρι το 2024. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα μετά το φετινό λανσάρισμα των Corsa-e και Grandland X Hybrid4» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller.

Του χρόνου, οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του Vivaro και του διαδόχου του Mokka X θα πλαισιώσουν την ηλεκτρική γκάμα της Opel. Ηλεκτρικές εκδόσεις των Combo και Combo Life όπως και του Zafira Life, αντίστοιχα, θα προστεθούν το 2021. Επίσης, προσεχώς, προγραμματίζεται μία ηλεκτρική έκδοση της επόμενης γενιάς Astra.


Info/Photo: Opel Hellas

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει