Τι λέει ο σχεδιαστής του νέου Golf;

Post date:

Author:

Category:

Βλέποντας τις φωτογραφίες του νέου VW Golf δεν εκπλήσσεσαι. Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα, μα τίποτα άλλο. Ο σχεδιαστής του, Klaus Bischoff, περιγράφει την 8η γενιά ενός best seller

VW Golf Mk8 lemon yellow

«Εξέλιξη, όχι επανάσταση, εξέλιξη, όχι επανάσταση». Αυτό είναι το βουδιστικό μάντρα που συνοδεύει το αισθητικόν του πράγματος. Το ποδοσφαιρικών καταβολών «ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις». Και εν προκειμένω, φαίνεται πως δουλεύει στην πράξη


Με 35 εκατομμύρια πωλήσεις σε 45 χρόνια, το VW Golf είναι το πιο επιτυχημένο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έρχεται δεύτερο μόνο δίπλα στην Toyota Corolla που έχει σημειώσει 39 εκατομμύρια πωλήσεις. Ακόμα κι ο «σκαραβαίος», που έβγαινε αειθαλής απ΄ το 1938 ως το 2006, έχει μείνει πίσω του.

Ο Klaus Bischoff, Εκτελεστικός Διευθυντής της Volkswagen Design, δηλώνει σχετικά με τη νέα 8η γενιά: «Το νέο Golf είναι ένας δείκτης για το παρόν. Αυτό που τεχνολογικά είναι το μέγιστο σήμερα στην κατηγορία του. Η σχεδίασή του αντιπροσωπεύει την εξέλιξη της “αίσθησης στο σπίτι”. Είναι μια αίσθηση που έχουν νιώσει εκατομμύρια άνθρωποι μέσα σ’ ένα Golf». 

Και συνεχίζει ο σχεδιαστής του Golf λέγοντας πως «το νέο Golf μεταμορφώνεται σε ένα γλυπτό του χώρου, της αεροδυναμικής και της αισθητικής». Σύμφωνοι, πάντα οφείλεις να υπερασπίσεις το έργο σου.


Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η επιτυχία του συνοψίζεται στις παρακάτω προτάσεις: Το Golf είναι ένα διαχρονικό, σοβαρό, χωρίς εκκεντρικότητες, αισθητικό διαβατήριο. Με μία οδική συμπεριφορά που χτίζει εμπιστοσύνη ακόμα κι αν είσαι αυτόχειρας

Golf όλες οι γενιές

Το Golf εκφράζει μία ολιστική προσέγγιση στο πώς αντιλαμβάνεται ο μέσος άνθρωπος την ποιότητα της μετακίνησης στο δυτικό κόσμο. Μετά από μισό σχεδόν αιώνα, το Golf έχει διαμορφώσει τον τρόπο που εκατομμύρια άνθρωποι αντιλαμβάνονται το πώς θέλουν να είναι το αυτοκίνητό τους


Οι διαστάσεις και η αεροδυναμική

Παρόλο που το νέο Golf δεν φαίνεται τόσο υψηλό, δίνοντας την εντύπωση μάλλον πιο τεντωμένου και δυναμικού, διατηρούνται οι συμπαγείς διαστάσεις του: μήκος 4.284 mm, πλάτος 1.789 mm και ύψος 1.456 mm. Το μεταξόνιό του ανέρχεται σε 2.636 mm.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από την Kosmocar A.E., «μια γρήγορη ματιά στις αεροδυναμικές τιμές επιβεβαιώνει ότι κάθε τμήμα του αμαξώματος έχει επανασχεδιαστεί και εξευγενιστεί στην αεροδυναμική σήραγγα».


Παγκόσμια παρουσίαση Golf

Η μετωπική επιφάνεια έχει μειωθεί στα 2,21 τ.μ. και ο συντελεστής οπισθέλκουσας (τιμή Cd) έχει επίσης μειωθεί στα 0,275 από 0,3. Αυτές οι πιο εξελιγμένες αεροδυναμικές γραμμές έχουν επιτευχθεί μέσω μιας σειράς ρυθμίσεων


Τι θα περιλαμβάνει η έκδοση που θα έρχεται Ελλάδα;

Το νέο Golf θα εισάγεται στην Ελλάδα όχι από την έκδοση “Golf”, τη βασική του εργοστασίου, αλλά την αμέσως επόμενη, την έκδοση “Life”. Αυτό σημαίνει ένα ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού ήδη από την εισαγωγική έκδοση διάθεσης του μοντέλου στη χώρα μας. 

Έκδοση Life. Συνδεδεμένο και με ambient φωτισμό. Ο εξοπλισμός εντυπωσιάζει με την πληρότητά του: Το ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist, το σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με πέδηση έκτακτης ανάγκης City Braking System και αναγνώριση πεζού Pedestrian Monitoring, το σύστημα επικοινωνίας Car2X (τοπική επικοινωνία με άλλα οχήματα και την υποδομή κυκλοφορίας), το Innovision Cockpit, ήτοι ψηφιακός πίνακας οργάνων Active Info Display και σύστημα Infotainment 8.25 ιντσών, τα We Connect και We Connect Plus, το πολυλειτουργικό τιμόνι, τον αυτόματο κλιματισμό Climatronic, το σύστημα κεντρικού κλειδώματος Keyless Go, τη σύνδεση τηλεφώνου Bluetooth, τους προβολείς LED και πίσω φώτα LED, τους λαμπτήρες ανάγνωσης LED. 


VW Golf Mk8 εσωτερικό
VW golf Mk8 infotainment

Το Golf στην Ελλάδα «φορά» ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών Norfolk, διαθέτει εξωτερικό ambient φωτισμό συμπεριλαμβανομένης της προβολής λογοτύπου στο δάπεδο και φωτισμό λαβής πόρτας, διασύνδεση για ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου υψηλής τάσης, κεντρικό υποβραχιόνιο μπροστά με δύο θύρες USB και εξαεριστήρες, ένα κεντρικό υποβραχιόνιο στο πίσω μέρος (με άνοιγμα load-through για αντικείμενα μεγάλου μήκους), διακοσμητικά στοιχεία χρώμιου, Park Pilot, ρύθμιση εξωτερικών καθρεπτών με λειτουργία μνήμης και πολλά άλλα. 

Παρέχεται επίσης στάνταρ οσφυϊκή υποστήριξη και ρύθμιση ύψους στα μπροστινά καθίσματα, τσέπες στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων, υποδοχή 12 V στο χώρο αποσκευών, καθρέφτης με φωτισμό στα σκιάδια οδηγού και συνοδηγού και το δάπεδο του χώρου αποσκευών με ρυθμιζόμενο ύψος. Το Golf διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενο ambient εσωτερικό φωτισμό σε δέκα χρώματα. 

Οι επενδύσεις της βασικής έκδοσης είναι σε ανοιχτόχρωμη Maze Storm Grey ή στην πιο σκούρα Maze Soul.


Info/Photo: volkswagen.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει