Το Ford Capri ήρθε Ελλάδα. Αλλά καμία σχέση με ό,τι θυμάστε

Post date:

Author:

Category:

Ποιος θυμάται εκείνο το Capri, εκείνο το κουπέ από τη δεκαετία του ’60; Μετά από το τέλος της παραγωγής του, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, το όνομα έμεινε στο παρελθόν. Μέχρι τώρα που επιστρέφει ως ένα νέο ηλεκτρικό SUV με κουπέ φόρμα σε πισωκίνητη και τετρακίνητη διάταξη. Η Ford λέει πως πρόκειται για «ένα καινοτόμο μοντέλο που τιμά το παρελθόν και συγχρόνως επαναπροσδιορίζει το μέλλον της αμερικανικής μάρκας»

Το Ford Capri σχετίζεται με τον ομώνυμο προπάτορά του μόνο σε ό,τι αφορά το βαφτιστικό


Το νέο Capri βασίζεται στη γνωστή συνεργασία μεταξύ Ford και Volkswagen. Συγκεκριμένα, στην κοινή πλατφόρμα MEB που χρησιμοποιείται από το γερμανικό όμιλο

Επομένως το Capri είναι μια παραλλαγή του VW ID.5 με διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση και όποια διαφοροποίηση επιτρέπει η κοινή πλατφόρμα και οι επιλογές της εταιρείας.

Σίγουρα πάντως δεν έχει καμία σχέση με ένα χαμηλό, 2+2 κουπέ που έμοιαζε με ένα επιθετικό σπορ αυτοκίνητο της διπλανής πόρτας, έστω κι αν βασιζόταν στο Ford Cortina

Σύμφωνα με το email που λάβαμε από την επίσημη εισαγωγική, «το cool και αθλητικό νέο Capri θα είναι διαθέσιμο στις πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις Capri Style και Capri Premium, σε συνδυασμό με μπαταρία ιόντων λιθίου Εκτεταμένης Χωρητικότητας (Extended Range) για μέγιστη αυτονομία έως και 627 km, κίνηση στους πίσω (RWD) ή στους τέσσερις τροχούς (AWD) και μέγιστη ισχύ έως και 340PS»

Στο εσωτερικό

Το δελτίο Τύπου περιγράφει ως «πολυτελές το εσωτερικό του νέου Ford Capri ξεχωρίζει, με μαλακά σε υφή υλικά και κορυφαίες τεχνολογίες στον τομέα της ψηφιοποίησης».

Τα σπορ καθίσματα με ενσωματωμένο προσκέφαλο εμπρός και η προηγμένη ρυθμιζόμενη οθόνη αφής SYNC Move των 14,6 ιντσών εξασφαλίζουν ένα ιδανικό περιβάλλον για όλους τους επιβάτες.

Αυτοί απολαμβάνουν κορυφαίους χώρους, αλλά και έξυπνες λύσεις αποθήκευσης όπως το MegaConsole χωρητικότητας 17 λίτρων ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα και ο «κρυφός» αποθηκευτικός χώρος My Private Locker.

Για τους λάτρεις των οικογενειακών αποδράσεων, το νέο Ford Capri προσφέρει έναν από τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών της κατηγορίας με χωρητικότητα που φτάνει έως και τα 572 λίτρα.

Η φόρτιση

Το νέο Ford Capri διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή ΑC 11 kW και για τα δύο μοντέλα και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση DC έως 135 και 185 kW, εξασφαλίζοντας την αναπλήρωση της ενέργειας της μπαταρίας από 10 έως 80% σε χρόνο 28 λεπτών για το Capri Extended Range RWD και 26 λεπτών για το Capri Extended Range AWD.

Η τιμή πώλησης του νέου Ford Capri στην Ελλάδα ξεκινά από τα €37.200 (συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»


  • Ford Capri Extended Range RWD
Database
Ωφέλιμη χωρητικότητα (kWh)
77
Κιβώτιο1 σχέσης
ΜετάδοσηΣτον πίσω άξονα
Ισχύς286 PS
Ροπή545 Nm
Επιτάχυνση0-100 km/h σε 6,4''
Τελική ταχύτητα180 km/h
Μέση κατανάλωση13,3 kWh
Αυτονομία δοκιμής627 km
Τιμή€37.200 (με την επιδότηση)
  • Ford Capri Extended Range AWD
Database
Ωφέλιμη χωρητικότητα (kWh)
79
Κιβώτιο1 σχέσης
ΜετάδοσηΤετρακίνηση
Ισχύς340 PS
Ροπή545 Nm
Επιτάχυνση0-100 km/h σε 5,3''
Τελική ταχύτητα180 km/h
Μέση κατανάλωση15,0 kWh
Αυτονομία δοκιμής592 km

Info / Photo: ford.gr


Ford Capri

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει