Το κράνος του Ayrton Senna σπάει τα ρεκόρ σε δημοπρασία

Post date:

Author:

Category:

Το αγωνιστικό κράνος που φορούσε ο Ayrton Senna γίνεται το ακριβότερο που πουλήθηκε ποτέ

Το κράνος που ο Ayrton Senna φορούσε στη σεζόν της Formula 1 για το 1990 έφερε στο προσκήνιο μια απίστευτη τιμή των €162,000 (£142,000) σε δημοπρασία που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα.

Αυτό είναι ένα νέο ρεκόρ για ένα κράνος σε δημοπρασία καθώς το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε πάλι ένα κράνος του Senna από το 1991, όταν άγγιξε το ποσόν των £74,750, το 2012.

ayrton-senna-helmet-4drivers.gr

 

Tο κράνος του Senna ήταν πλήρες με την  και το πιστοποιητικό γνησιότητας από τον μάνατζερ του Senna, Angelo Parrilla, ο οποίος ήταν δίπλα στο μεγάλο οδηγό την περίοδο των αγώνων kart. H τιμή που αναμενόταν να φθάσει ήταν μεταξύ €80,000 και €120,000

Στην ίδια δημοπρασία του οίκου Sotheby’s πουλήθηκε επίσης μια σειρά από αναμνηστικά του Michael Schumacher, όπως το κράνος του από το γαλλικό Grand Prix, του 2005, το οποίο άλλαξε χέρια για €63,000 καθώς και το τιμόνι της Benetton, του 1994, που άγγιξε τα €7,200.

Ας θυμηθούμε το συγκλονιστικό γύρο του Ayrton στο Μονακό, το 1990, φορώντας το κλασικό του κράνος, βαμμένο στα χρώματα της πατρίδας του. Ayrton per sempre.

Photo: Sotheby’s 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»