Το νέο ηλεκτρικό στάτους λέγεται Porsche Taycan Cross Turismo

Post date:

Author:

Category:

Αν είχατε αναστολές στο να ρίξετε μία Porsche Taycan στο χώμα, μόλις παρουσιάστηκε η Taycan Cross Turismo

Taycan Cross Turismo

Λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσίαση του Audi e-tron GT, η Porsche εμπλουτίζει τη γκάμα του αμιγώς ηλεκτρικού σπορ μοντέλου της με ένα Shooting Brake και για εκεί που τελειώνει η άσφαλτος


Η εταιρεία διευρύνει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων sport αυτοκινήτων της με την προσθήκη της Taycan Cross Turismo μιας all-around έκδοσης που όπως η Taycan, χρησιμοποιεί το ίδιο πρωτοποριακό σύστημα με αρχιτεκτονική 800 V

Νέο αυτοφερόμενο πλαίσιο με σύστημα τετρακίνησης και ρυθμιζόμενη πνευματική ανάρτηση, μεγαλύτεροι εσωτερικοί χώροι, αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος.

Με κατά έξι χιλιοστά αυξημένο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών στα πίσω καθίσματα αλλά και με χωρητικότητα που ξεπερνά τα 1,200 λίτρα στον πίσω χώρο αποσκευών η Cross Turismo άνετα διεκδικεί τον τίτλο του πραγματικού all-rounder.

Η Taycan Cross Turismo θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις με την μπαταρία Performance Plus, (με συνολική χωρητικότητα 93,4 kWh) να αποτελεί βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεωνΟι εκδόσεις αναλυτικά

Taycan 4 Cross Turismo με 380 ίππους, (με το Launch Control 476 ίππους), επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα, αυτονομία (WLTP) 389 – 456 χλμ.

Taycan 4S Cross Turismo με 490 ίππους, (με το Launch Control 571 ίππους), επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα, αυτονομία (WLTP) 388 – 452 χλμ.

Taycan Turbo Cross Turismo με 625 ίππους, (με το Launch Control 680 ίππους), επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, αυτονομία (WLTP) 395 – 452 χλμ.

Taycan Turbo S Cross Turismo με 625 ίππους, (με το Launch Control 761 ίππους), επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, αυτονομία (WLTP) 388 – 419 χλμ.

Tετρακίνηση και ρυθμιζόμενη πνευματική ανάρτηση περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό και των τεσσάρων μοντέλων.

Με το προαιρετικό πακέτο Off-Road αυξάνεται η απόσταση από το έδαφος έως και κατά 30 χλστ., ενώ με την επιλογή «Gravel Mode», η οποία επίσης περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, είναι δυνατή η απροβλημάτιστη κίνηση εκτός δρόμου


Audi e-tron GT

Info/Photo: Porsche Hellas

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει