Το τεστ ταράνδου, το νέο Toyota RAV4 και ένα μέτριο αποτέλεσμα (video)

Δύσκολο ζώο ο «τάρανδος». Το νέο Toyota RAV4 ήταν ένα από τα πιο πρόσφατα «θύματά» του στο τεστ αποφυγής που επιχείρησε γνωστή ισπανική ιστοσελίδα

Ως γνωστόν, το τεστ ταράνδου (elk test) αξιολογεί την ικανότητα του αυτοκινήτου να αποφύγει ένα εμπόδιο και να επανέλθει στη λωρίδα του με μια σχετικά υψηλή ταχύτητα εισόδου που συνήθως κυμαίνεται στα 70 km/h – ή και περισσότερα αν είναι δυνατόν.

Ουσιαστικά, το τεστ ταράνδου είναι ένα σημαντικό μέρος της ενεργητικής ασφάλειας του αυτοκινήτου και αποτελεί ένα από τα κριτήριά της στο κλασικό ερώτημα «πώς στρίβει;».

- Διαφήμιση-

Η ισπανική ιστοσελίδα km77.com που κάνει εδώ και χρόνια σοβαρή δουλειά στο «χώρο» έθεσε το νέο Toyota RAV4 στη διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα, όπως προκύπτει στην αξιολόγησή της, ήταν μέτριο.

Με ταχύτητα εισόδου 75 km/h (η οποία ήταν η πρώτη απόπειρα στο τεστ) το Toyota RAV4 εμφάνισε απότομη υπερστροφή η οποία, σύμφωνα με τους σχολιαστές, «ένας μέσος οδηγός θα δυσκολευόταν να ελέγξει».

Με αυτή την ταχύτητα εισόδου, επενέβη το ESP -όπως φαίνεται από το ότι τα φώτα των φρένων αναβόσβησαν- αλλά το σύστημα δεν κατάφερε να αποφύγει την έλλειψη ελέγχου.

Photo: km77.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει