Το Type R Limited Edition γίνεται το Safety Car στο WTCR

Post date:

Author:

Category:

Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας για το φετινό θεσμό του WTCR ορίστηκε να είναι το Honda Civic Type R Limited Edition. Σε χρώμα ”Sunlight Yellow” – το οποίο θα είναι διαθέσιμο και για τους πελάτες της πολιτικής έκδοσης. Εντάξει, σιγά μην πάρεις το Type R σε κίτρινο σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα

Honda Civic Type R WTCR Official Safety_Car

Το Civic Type R Limited Edition θα έχει το δικό του ρόλο στο Πρωτάθλημα WTCR, μαζί με όλα τα συστήματα βοήθειας του οδηγού τα οποία έχει και το Type R που αγοράζει κάποιος για χρήση δρόμου


Η παρουσία της Honda θα είναι φυσικά και επί του grid. Το Type R TCR -όπως είναι ο κωδικός της αγωνιστικής έκδοσης- θα δώσει το παρών, παράλληλα με το safety car.

Όπως ήδη είναι γνωστό, το Type R Limited Edition επωφελείται από μείωση βάρους 47 κιλών σε σχέση με τις εκδόσεις GT.

Τι αλλάζει στο κίτρινο, το συλλεκτικό

Οι διαφορές του Honda Civic Type R Limited Edition περιλαμβάνουν αναλυτικά:

  • Ελαφρωμένους τροχούς της BBS. Η διάμετρος παραμένει στις 20 ίντσες όπως και πρότινος
  • Τα δοκιμασμένα και επιτυχημένα για ανάλογες κατασκευές Michelin Cup 2
  • Διαφοροποιημένες ρυθμίσεις στην ανάρτηση ώστε να συνεργάζεται καλύτερα με τα προαναφερόμενα
  • Διαφοροποιημένη ρύθμιση στην ηλεκτρική κρεμαγιέρα. Σύμφωνα με τη Honda, το recalibration προσφέρει «μέγιστο έλεγχο και αίσθηση»
  • Ένα νέο χρώμα, το Sunshine Yellow, σε συνδυασμό με σκούρα λογότυπα. Φήμες λένε πως το νέο χρώμα βελτιώνει την τελική ταχύτητα (sic)
  • Ετοιμάσου να ανοίγεις παράθυρα τα καλοκαίρια. Το σύστημα κλιματισμού έχει μείνει στις αποθήκες
  • Επίσης εξασκήσου στην απομνημόνευση αγαπημένων τραγουδιών. Το δρόμο του κλιματισμού ακολούθησε το ηχοσύστημα. Ως γνωστόν, σε ανάλογα σκληροπυρηνικά hot hatch ισχύει το κλασικό ”less is more”

Honda Civic Type R WTCR Official Safety_Car
Honda Civic Type R WTCR Official Safety_Car

Η ισχύς του Type R Limited Edition διατηρεί τις ίδιες τιμές ισχύος και ροπής. Τα 320 PS στις 6,500 rpm και η ροπή των 400 Nm παραμένουν ενώ τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε 5,7 δευτερόλεπτα


Για τα αυτοκόλλητα, bro

Τα αυτοκόλλητα που, αν μη τι άλλο, οφείλει να έχει ένα safety car της προκοπής όπως το Type R Limited Edition, είναι προϊόν συνεργασίας με έναν κύριο ονόματι Vanuf.

Πρόκειται για Βέλγο, σχετικό αρτίστα με το αντικείμενο ο οποίος έχει «ντύσει» πολλά liveries σε συμμετοχές της Honda σε πρωταθλήματα Τουρισμού.

Η σεζόν WTCR για το 2020 θα αποτελείται από έξι γύρους σε ευρωπαϊκούς χώρους. Η αρχή θα γίνει από το Salzburgring στην Αυστρία το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου.

Τέσσερα Honda Civic Type R TCR θα είναι εκεί, σύμφωνα με την ενημέρωση της Honda. Μέχρι τότε ίσως, μπορεί, πιθανόν να διαβάσετε γιατί μας άρεσε τόσο το άτιμο. Στο σύνδεσμο που ακολουθεί.


In love with Typer R

Info/Photo: honda.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει