Το υβριδικό DS 7 Crossback E-Tense 4×4 ήρθε Ελλάδα

Post date:

Author:

Category:

Συνδυαστική απόδοση 300 ίππων, τετρακίνητο και 0-100 σε 5,9 δευτερόλεπτα. Το DS 7 Crossback E-Tense πάτησε Ελλάδα με εκδόσεις και τιμές

DS 7 Crossback E-Tense 4x4

Παραμένοντας πιστή στις αξίες της, η DS Automobiles, προσφέρει υψηλότατου επιπέδου φινέτσα και άνεση, με διάφορες εκδοχές επεξεργασίας της επιφάνειας των επενδύσεων από δέρμα Nappa ή Alcantara, καθώς επίσης και προηγμένη τεχνολογία όπως είναι το DS CONNECTED PILOT, η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, αλλά και η ενεργητική ανάρτηση DS ACTIVE SCAN SUSPENSION


To DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 έχει σχεδιαστεί για να είναι “μπροστά” από την εποχή του και να καλύπτει τις νόρμες περί εκπομπών ρύπων που θα ισχύσουν τα επόμενα χρόνια

Είναι ήδη διαθέσιμο και προσφέρει τη δυνατότητα στους οδηγούς που θα το επιλέξουν, να επωφεληθούν από τη μεγάλη ποικιλία των εκδόσεων και των λύσεων για τις μετακινήσεις τους.

Με τη νέας γενιάς επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία E-TENSE 4×4, θα αλλάξει τα δεδομένα των πολυτελών SUV.

Το υβριδικό σύστημα

Πιο συγκεκριμένα, η νέα έκδοση του DS 7 Crossback E-TENSE 4X4 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες 80kW (εμπρός/πίσω), έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 200hp και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2kW. 

Αποδίδει συνδυαστικά 300hp με μέγιστη ροπή 520Nm, ενώ παράλληλα διαθέτει τετρακίνηση και ένα drive-by-wire αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ΕΑΤ8).

Συνολικά επιτυγχάνει μέση αυτονομία της τάξεως των 58χλμ (μέτρηση WLTP) σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών. Δηλαδή, κινούμενο αποκλειστικά με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, καλύπτοντας πλήρως τις καθημερινές ανάγκες αστικής μετακίνησης με μόλις 1 φόρτιση (σε 1 ώρα και 45 λεπτά, με τη χρήση wall box 7,4kW), ενώ εκπέμπει μόλις 31g/km CO2 σε υβριδική χρήση με μέση κατανάλωση 1,3lt/km.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν επηρεάζει τόσο τους χώρους στο εσωτερικό της καμπίνας, όσο και τον χώρο αποσκευών. Αυτοί παραμένουν οι κορυφαίοι στην κατηγορία, απόρροια της ειδικής σχεδίασης της πλατφόρμας EMP2. 

Εκδόσεις και τιμές

Η τιμολογιακή πολιτική τοποθετεί το αυτοκίνητο ως την κορυφαία πρόταση στα premium μεσαία SUV. 

Οι ανώτατες προτεινόμενες λιανικές τιμές διαμορφώνονται ως εξής:  

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Be Chic: 53.890€

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 So Chic: 54.890€

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Performance Line: 55.650€ 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βασικές Τιμές Προ Φόρων και των 3 εκδόσεων απαλλάσσονται από τον φόρο εταιρικής χρήσης.

DS 7 CROSSBACK E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid

Επιδόσεις: 0 – 100 χλμ σε 5,9”

Κατανάλωση/εκπομπές ρύπων (WLTP): 

1.3l/100km (μικτή κατανάλωση)/30g CO2 ανά km (εκπομπές μικτού κύκλου)

153 Wh/km (μικτή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας)

DS 7 Crossback E-Tense 4x4

Info/Photo: DS

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει