Τοπίο στην ομίχλη. Γιατί αναβάλλεται η φετινή «Αυτοκίνηση»;

Post date:

Author:

Category:

Θεωρείται η μεγάλη έκθεση-γιορτή του «χώρου» στην Ελλάδα. Όμως, τελευταία στιγμή, η ”Αυτοκίνηση Anytime”, ανακοινώθηκε ότι αναβάλλεται. Ο λόγος;

Audi Αυτοκίνηση 2021

Η έλλειψη τσιπ, όπως γράφαμε πρόσφατα, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και καθυστερήσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Και το τοπίο για deadlines και χρονοδιαγράμματα είναι ομιχλώδες


Καθώς τα αυτοκίνητα είναι πλέον γεμάτα από οθόνες και εγκεφάλους, η πρώτη «ύλη» για τους επεξεργαστές είναι απαραίτητη

Ωστόσο η Covid-19 απορρόφησε μεγάλες ποσότητες από τσιπ σε κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις ή κονσόλες παιχνιδιών και η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να δέχεται ελλείψεις. 

Η τάση άρχισε να εμφανίζεται από τα τέλη της περασμένης χρονιάς όταν η Apple αναγκάστηκε να φρενάρει την παραγωγή των iPhone ενώ και οι  τελευταίας γενιάς κονσόλες των Xbox και PlayStation δεν μπορούσαν να καλύψουν τη ζήτηση


Toyota τσιπ

Η επίσημη ανακοίνωση για την «Αυτοκίνηση Anytime»

Το επίμαχο μέρος της ανακοίνωσης εμπεριέχεται στο παρακάτω απόσπασμα: «Σε απάντηση ανυπόστατων δημοσιευμάτων, που αναφέρονται στην ακύρωση της Έκθεσης αυτοκινήτου «ΑΥTOKINHΣΗ Anytime», θα θέλαμε να ενημερώσουμε το πολυπληθές κοινό της έκθεσης και τους συνεργάτες μας ότι η μεγαλύτερη και μοναδική Έκθεση Αυτοκινήτου της χώρας, μετατίθεται για τον Μάιο του 2022 στον ίδιο εκθεσιακό χώρο.

»Η αλλαγή ημερομηνίας και μεταφορά γίνεται κατόπιν προτροπής και με τη σύμφωνη γνώμη των Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, που στηρίζουν στο σύνολό τους το μεγαλύτερο αυτοκινητιστικό γεγονός της χώρας.

»Βασικός λόγος της αλλαγής ημερομηνίας της Έκθεσης, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 23-31 Οκτωβρίου 2021 στο πιο σύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε παγκόσμιο επίπεδο στην παράδοση καινούργιων αυτοκινήτων, γεγονός που δεν θα επέτρεπε αυτό το χρονικό διάστημα την παρουσίαση των νέων μοντέλων και το κλείσιμο πολλών νέων παραγγελιών των αυτοκινήτων».


Σαλόνια Αυτοκινήτου

Photo: audi.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει