Η Toyota Supra είναι μία καλύτερη BMW Z4. Η κόντρα (video)

Post date:

Author:

Category:

Είναι γνωστό πως η Toyota Supra και η νέα ΒΜW Ζ4 από μηχανολογική άποψη είναι δίδυμα αδέλφια. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι τι κάνουν τα δύο αυτοκίνητα όταν βρεθούν αντιμέτωπα στην ευθεία

Το βρετανικό carwow που του αρέσουν οι δοκιμές ευθείας για επιτάχυνση, ρεπρίζ και φρενάρισμα, έβαλε στην κόντρα τις Toyota Supra και BMW Z4.

Ως γνωστόν, πρόκειται για κοινό project μεταξύ των δύο εταιρειών ενώ, με την ευκαιρία, ήταν χαρά μας που ένας «δικός» μας άνθρωπος, ο Βασίλης Κόπελας, στην αποκλειστική συνέντευξη στο φετινό Best of Cars μοιράστηκε μαζί μας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, «εσωτερικές» πληροφορίες για τη Supra. 

- Διαφήμιση-

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα στο video είναι η υπεροχή της Toyota στην ευθεία. Και, μάλλον, σχετίζεται με τη φημολογία πως η Toyota Supra αποδίδει, τελικά, περισσότερη ισχύ από την επίσημη τιμή.

Οι εργοστασιακές τιμές του τρίλιτρου κινητήρα της Supra και της BMW (συγκεκριμένα, αυτού με τον κωδικό B58B30) μιλούν για απόδοση 335 ίππων και 500 Nm ροπής.

Πρόσφατα, όμως, μία δυναμομέτρηση της Supra κατέδειξε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα αφού κατέγραψε 376.6 PS στον τροχό και ροπή 556 Nm.

To video μάλλον αποτυπώνει αυτό το προβάδισμα της Supra. Και είναι αυτή που αναγκάζει τον παρουσιαστή να λέει πως η «Supra είναι μία καλύτερη BMW».

Photo: carwow

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει