Η Toyota Supra είναι μία καλύτερη BMW Z4. Η κόντρα (video)

Post date:

Author:

Category:

Είναι γνωστό πως η Toyota Supra και η νέα ΒΜW Ζ4 από μηχανολογική άποψη είναι δίδυμα αδέλφια. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι τι κάνουν τα δύο αυτοκίνητα όταν βρεθούν αντιμέτωπα στην ευθεία

Το βρετανικό carwow που του αρέσουν οι δοκιμές ευθείας για επιτάχυνση, ρεπρίζ και φρενάρισμα, έβαλε στην κόντρα τις Toyota Supra και BMW Z4.

Ως γνωστόν, πρόκειται για κοινό project μεταξύ των δύο εταιρειών ενώ, με την ευκαιρία, ήταν χαρά μας που ένας «δικός» μας άνθρωπος, ο Βασίλης Κόπελας, στην αποκλειστική συνέντευξη στο φετινό Best of Cars μοιράστηκε μαζί μας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, «εσωτερικές» πληροφορίες για τη Supra. 

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα στο video είναι η υπεροχή της Toyota στην ευθεία. Και, μάλλον, σχετίζεται με τη φημολογία πως η Toyota Supra αποδίδει, τελικά, περισσότερη ισχύ από την επίσημη τιμή.

Οι εργοστασιακές τιμές του τρίλιτρου κινητήρα της Supra και της BMW (συγκεκριμένα, αυτού με τον κωδικό B58B30) μιλούν για απόδοση 335 ίππων και 500 Nm ροπής.

Πρόσφατα, όμως, μία δυναμομέτρηση της Supra κατέδειξε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα αφού κατέγραψε 376.6 PS στον τροχό και ροπή 556 Nm.

To video μάλλον αποτυπώνει αυτό το προβάδισμα της Supra. Και είναι αυτή που αναγκάζει τον παρουσιαστή να λέει πως η «Supra είναι μία καλύτερη BMW».

Photo: carwow

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»