Type-R στην πίστα του Magny-Cours. Γυρολόγιο; (video)

Post date:

Author:

Category:

Τι χρόνο κάνει το νέο Honda Civic Type-R απέναντι στον ανταγωνισμό των hot hatch;

Στην κεντρική Γαλλία, στην πίστα του Many-Cours, λοιπόν. Επίπεδη, χωρίς υψομετρικές διαφορές, με ονομαστές καμπές από άλλες θρυλικές πίστες (για παράδειγμα, η Κ3 έχει ονομαστεί Estoril, τα σικέιν 7 και 12 έχουν βαφτιστεί Nürburgring και Imola, αντίστοιχα) και κλασικό σημείο χρονομέτρησης για το γαλλικό περιοδικό Motorsport.

Εδώ βρέθηκε το Civic Type-R (FK8) για το δικό του γυρολόγιο απέναντι στα ήδη καταγεγραμμένα των Ford Focus RS με το Performance Package, Peugeot 308 GTi, Hyundai i30N αλλά και άλλους χρόνους αναφοράς, όπως BMW M2 ή και το προηγούμενο Type-R (FK2).

Ναι, το πιο γρήγορο προσθιοκίνητο στο Nordschleife είναι επιβεβαιωμένα και εδώ, επί γαλλικού εδάφους, πως είναι γρήγορο. Δείτε το video – παρότι η οδήγησή του δεν είναι και η πιο smooth που κυκλοφορεί.

Photo: YouTube

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει