Γιατί το επόμενο VW Beetle θα είναι ηλεκτρικό και πισωκίνητο;

Post date:

Author:

Category:

VW Beetle

 

Το αρχικό Beetle έκανε τη δική του επανάσταση. Το νεότερο, μάλλον, όχι. Και το επόμενο θα επιστρέψει στις ρίζες του. Με ρεύμα

- Διαφήμιση-

Όλα ξεκίνησαν από τη δήλωση του προέδρου της VW, Herbert Diess, στο βρετανικό Autocar όταν σε σχετική ερώτηση για το το μέλλον του VW Beetle απάντησε πως ίσως επιστρέψει στις ρίζες του με έναν απροσδόκητο τρόπο: υιοθετώντας και πάλι την πισωκίνητη διάταξη όσον αφορά τη μετάδοση αλλά και την τοποθέτηση του κινητήρα.

 

#Διάβασέ το: Τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε βγει ποτέ ο Σκαραβαίος;

 

Μόμο που στην τελευταία περίπτωση αυτός θα είναι ηλεκτρικός. Οι δυνατότητες του group υπάρχουν, οι πλατφόρμες επίσης (αυτή με τον κωδικό MEB μπορεί να υποστηρίξει κάθε είδους μετάδοση – προσθιοκίνητη, πισωκίνητη, τετρακίνητη) ενώ μετά το σκάνδαλο με τους ρύπους, το γνωστό Dieselgate, η VW έδωσε περισσοτερη ηθική έμφαση στην ηλεκτροκίνηση.

 

Τον τελευταίο καιρό, η Volkswagen έχει αναπτύξει νέες ηλεκτρικές ιδέες όπως το ”ρετρομοντέρνο”  ID (του οποίου έχει επιβεβαιωθεί η παραγωγή) που χρησιμοποιεί μπαταρίες τοποθετημένες στο πάτωμα και ηλεκτρικούς κινητήρες σε κάθε άξονα

Η VW σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αρκετά νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε αυτή την πλατφόρμα τα επόμενα χρόνια. Έτσι, θεωρητικά, κάθε νέο ηλεκτρικό Beetle θα μπορούσε να είναι με το lay out που ήταν και ο πόργονός του.

Photo: VW

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει