Οριστικό. Η VW σταματά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2026

Post date:

Author:

Category:

Η ανακοίνωση από τα κεντρικά της Volkswagen, στο Wolfsburg, σηματοδοτεί και το τέλος των Μ.Ε.Κ.

vw-last-generation-of-combustion-engine-4drivers.gr

Η είδηση δεν έρχεται από κάποια ανεπίσημα πηγή αλλά από την ίδια την εταιρεία. Κινητήρες εσωτερικής καύσης – τέλος. Με τελεί και παύλα από τη VW


Σύμφωνα, λοιπόν, με τη χθεσινή δημοσίευση του πρακτορείου Reuters, ο γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι θα εξελίξει την τελευταία γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2026.

Για πολλούς, όπως και για το Reuters, η VW έχει σχεδιάσει την αλλαγή στρατηγικής προς τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Mε ακόμα περισσότερη έμφαση. Ειδικά μετά το σκάνδαλο Dieselgate το οποίο ανάγκασε τη Volkswagen να πληρώσει περισσότερα από €27 δις εκατομμύρια σε πρόστιμα. 

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν χθες στα κεντρικά, σε λίγα χρόνια από σήμερα, θα παραχθεί η τελευταία γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Η Volkswagen, όπως τονίζει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει να προσαρμόζει τους βενζινοκίνητους και πετρελαιοκίνητους κινητήρες έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια ζωής αυτών των αυτοκινήτων, αλλά θα σταματήσει να τους παράγει στο εξής.


Νέο VW Golf 2020

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει