Υπάρχουν και καλά νέα. Αυτό είναι το νέο Honda Prelude

Post date:

Author:

Category:

Κάποια 45 χρόνια μετά το αρχετυπικό και 25 χρόνια υβριδικής παρουσίας της ιαπωνικής εταιρείας, το Honda Prelude επιστρέφει. Αρχικά ως concept με πρώτη εμφάνιση στο Festival of Speed, και έπειτα ως μοντέλο παραγωγής. Θυμίζει κάτι από GR86, ίσως κοιτάζει και τη BMW Σειρά 2. Όπως και να ‘χει, μας αρέσει προκαταβολικά ως ιδέα

Υπάρχουν και καλά νέα. Αυτό είναι το νέο Honda Prelude

Δίθυρο κουπέ, δυνατό όνομα από το παρελθόν και υποσχέσεις από τη Honda πως επιστρέφει με ένα υβριδικό που θα φέρει ξανά «τη χαρά της οδήγησης» στο ευρωπαϊκό κοινό


Με το Honda Prelude Concept που βλέπετε η ιαπωνική εταιρεία συμπλήρωσε 25 χρόνια υβριδικής παρουσίας και επιβεβαιώνει ότι ως μοντέλο παραγωγής θα επιστρέψει σε πρώτη δημόσια εμφάνισή του στο Goodwood Festival of Speed, ​​από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου

Μετά την αποκάλυψη του πρωτότυπου μοντέλου στο Japan Mobility Show, πέρυσι, το Prelude, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «πρόκειται να προσφέρει την τέλεια ισορροπία συναρπαστικής οδηγικής απόλαυσης και εξαιρετικής απόδοσης, ενσωματώνοντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Honda για ηλεκτροκίνηση σε ένα κομψό και δυναμικό πακέτο».

Το αρχικό Prelude έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του πριν από 45 χρόνια και χρησίμευσε ως μια σπορτίφ επίδειξη τεχνολογίας αιχμής για πέντε γενιές, μέχρι το 2001.

Υπάρχουν και καλά νέα. Αυτό είναι το νέο Honda Prelude

Το νέο Honda Prelude υπόσχεται να εκφράσει την επιστροφή του δυνατού «βαφτιστικού», καθώς προσφέρει συναρπαστικό συνδυασμό κουπέ δίθυρου αμαξώματος και υβριδικού συστήματος κίνησης.

Λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο οι φήμες λένε πως θα χρησιμοποιεί ως βάση το δίλιτρο σύνολο από το υβριδικό δίλιτρο Civic, ένα αυτοκίνητο που εκτιμήσαμε δεόντως στη σχετική δοκιμή. Αυτή τη φορά με ισχύ λίγο περισσότερο από 200 PS


Δοκιμή: Honda Civic e:HEV 4Drivers.gr

H δέσμευση της Honda για το fun της υπόθεσης

Ο Tomoyuki Yamagami, του οποίου η επαγγελματική κάρτα γράφει ”Chief Engineer & Large Project Leader, Honda Motor”, δήλωσε: «Το νέο Prelude όχι μόνο σηματοδοτεί το πιο πρόσφατο κεφάλαιο της διαρκώς εξελισσόμενης υβριδικής μας ιστορίας, αλλά είναι επίσης προϊόν 25 χρόνων πρωτοποριακής έρευνας και ανάπτυξης υβριδικών συστημάτων»

Ο επικεφαλής του project προσέθεσε: «Διασφαλίζουμε πως το Honda Prelude διατηρεί σπορ DNA συνδυάζοντας τέλεια την αποδοτικότητα και τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης με μια συναρπαστική εμπειρία πίσω από το τιμόνι, παρέχοντας αίσθηση ελευθερίας με αυξημένη οδηγική απόλαυση»

Υπάρχουν και καλά νέα. Αυτό είναι το νέο Honda Prelude

Επιπλέον, το νέο Honda Prelude καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη σημασία των υβριδικών κινητήρων ως μέρος της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης αυτοκινήτων της εταιρείας.

Αυτή αποτελεί βασικό βήμα προς τη δέσμευση της Honda για το 100% των πωλήσεων νέων οχημάτων να είναι ηλεκτρικά ή με κυψέλες υδρογόνου μέχρι το 2040.

Θα είναι σκληροπυρηνικό;

Ως φαίνεται, όχι.

Το νέο Prelude δεν θα ανταγωνιστεί το νέο Civic Type R ως το πιο εστιασμένο μοντέλο στη γκάμα.

Μάλλον θα τοποθετηθεί εμπορικά ως μία ακόμα πιο premium εναλλακτική και σπορ πρόταση σε σχέση με το υβριδικό Civic. Η τιμή εκκίνησής του, στη Μ. Βρετανία, εκτιμάται περί τις £40.000.

Photo: honda.gr


Honda Type R FL5

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει