100 Χρόνια Bentley. Ένα μαγικό event στη βρετανική εξοχή

Post date:

Author:

Category:

Ένας Αιώνας Μοναδικότητας. Για τα 100 Χρόνια Bentley. Ήμασταν εκεί

Στις 10 Ιουλίου 2019 η συμπληρώθηκαν 100 Χρόνια Bentley. Ένας σταθμός στην αυτοκίνηση που αξίζει να γιορταστεί. Ο Άγγελος Σφακιανάκης ήταν στη μοναδική εκδήλωση που διοργανώθηκε αυτές τις μέρες στο Ανάκτορο Μπλενχάιμ, στο Οξφορντσάιρ της Αγγλίας. Αυτές είναι μερικές εικόνες


Από το πρώτο πρωτότυπο που δημιουργήθηκε, κάποτε στο Λονδίνο, μέχρι όλη τη διαδρομή υπέροχα κατασκευασμένων αυτοκινήτων, η Bentley έχει μεταμορφώσει την εικόνα της οδήγησης

Ο ιδρυτής που έδωσε το όνομά του

Ο Walter Owen Bentley ήταν αυτός που ίδρυσε τη Bentley Motors. Το motto του ήταν να «φτιάξει ένα γρήγορο αυτοκίνητο, ένα καλό αυτοκίνητο, το καλύτερο στην κατηγορία του». Αυτή η επιθυμία παρέμεινε στο επίκεντρο του οράματος του W.O. Bentley. Αλλά και της εταιρείας επίσης.

Από τα μοναδικά Bentley 3-Litre των πρώτων ετών μέχρι τα απίστευτα ισχυρά και εκλεπτυσμένα αυτοκίνητα της σύγχρονης εποχής, οι δημιουργίες του Bentley και των πνευματικών του διαδόχων έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από εξαιρετικούς ανθρώπους.


Υπέροχα αυτοκίνητα και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα στο Ανάκτορο Μπλενχάιμ


Σήμερα, κάθε αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Bentley στο Crewe, στη βορειοδυτική Αγγλία, από μία επίλεκτη ομάδα με περισσότερους από 4.000 άριστα εξειδικευμένους άνδρες και γυναίκες.

Η αγωνιστική ιστορία

Δεν είναι μόνο η τεχνική ομάδα του Crewe που κάνει τις Bentley τόσο ιδιαίτερες. Οι οδηγοί που συμμετείχαν σε αγώνες με Bentley πάντοτε έπαιξαν το δικό τους ρόλο. Βοήθησαν ώστε τα 100 Χρόνια Bentley να χτίσουν το δικό τους μύθο.

Από τα κορυφαία Bentley Boys και τα Bentley Girls της δεκαετίας του 1920 και συνεχίζοντας μέχρι τη σημερινή εμπλοκή της Bentley σε αγωνιστικό τερέν και στο Πρωτάθλημα GT3.

Η πρόσκληση στο Bentley Salon Privé

Τα 100 Χρόνια Bentley γιορτάστηκαν αυτές τις ημέρες, αρχές Σεπτέμβρη, σε ένα μοναδικό χώρο. Το Ανάκτορο Μπλενχάιμ, είναι μνημειακή αρχοντική κατοικία, βρίσκεται στην περιοχή Γούντστοκ του Οξφορντσάιρ στην Αγγλία και αποτελεί την έδρα των Δουκών του Μάρλμπορο. Είναι μια από τις μεγαλύτερες οικίες στην Αγγλία και κτίστηκε κατά την περίοδο 1705 – 1724.


100 Χρόνια Bentley

Εδώ εν μέσω βρετανικής εξοχής, είδαμε από κοντά τις μοναδικές Bentley που σημάδεψαν την ιστορία της. Αλλά και το αυτοκίνητο με το οποίο η μάρκα γιορτάζει τα 100 Χρόνια Bentley. Λέγεται Bentley EXP 100 GΤ. Kαι όπως είδαμε από κοντά, αποδεικνύει το όραμα του W.O. Bentley για το μέλλον ενός επιβλητικού Grand Tourer στην ψηφιακή εποχή


Χαρά μας και η γνωριμία με τον Ινδό Rajesh Kutty, τον Lead Interior Designer της Bentley Motors. Ένας άνθρωπος που κυνήγησε το όνειρό του και έφτασε να γίνει επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού μίας εταιρείας που αγαπά.

Υ.Γ. Στο χώρο γύρω από το ανάκτορο οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν και άλλα υπέροχα αυτοκίνητα. Οι φωτό αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Enjoy.


Photo: Άγγελος Σφακιανάκης / Amy Shore Photography / Antoine Dellenbach

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει