2010-2020: Τα supercars που όρισαν τη δεκαετία

Post date:

Author:

Category:

Audi R8

AUDI R8

Το R8, όπως και η πρώτη γενιά τού 2006, θα παραμείνει ως το ξεκάθαρα σπορ αυτοκίνητο που έβαλε για τα καλά την Audi στον χώρο των supercars


Είναι το αυτοκίνητο που έδωσε την πειστική απόδειξη τού πόσο σοβαρά είχε πάρει η εταιρεία την εμπλοκή της στο «χώρο» αλλά και την αξιοποίηση της εξαγοράς της Lamborghini.  

Το Audi R8 το λατρεύουμε έτσι όπως είναι. Με τον V10 στην πλάτη του οδηγού. Ας το χαίρονται όσοι ήδη το έχουν, ανεξαρτήτως γενιάς, και ακόμα καλύτερα, ας το κρατήσουν έτσι.

Δυνατό και, ταυτόχρονα, φιλικό στο όριο. Ποιοτικό και εξωτικό μαζί. Και με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα που σε λίγα χρόνια από σήμερα θα τον κοιτάμε από απόσταση με ρομαντισμό

- Διαφήμιση-

Κι αυτό γιατί το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας λέει πως δεν θα ξαναβγεί το R8 όπως το γνωρίσαμε. 

Κι αν ξαναβγεί, με το ίδιο ή άλλο όνομα, θα είναι πάντως ένα τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο. Υβριδικό, plug-in, κανείς δεν ξέρει. Σίγουρα, όμως, όχι όπως γνωρίσαμε το πιο εύκολα οδηγικά προσβάσιμο supercar της δεκαετίας. 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει