Επιτέλους, ένα αυτοκίνητο για την Αφρική (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Μέχρι σήμερα, το 90% των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται στην Αφρική είναι πανάκριβα για τους φτωχούς κατοίκους. Συνήθως μάλιστα δεν είναι σχεδιασμένα για τις ιδιομορφίες της πιο φτωχής ηπείρου. Μπορεί να αλλάξει κάτι;

Αφρική αυτοκίνητο

Συνήθης εικόνα στην Αφρική. Άθλια μεταφορικά μέσα, άνθρωποι στιβγαμένοι χωρίς το παραμικρό μέτρο ασφάλειας, φτώχεια και επικινδυνότητα


Ο κύριος που θα δείτε στο βίντεο λέγεται Joel Jackson και λέει πως θέλει να επαναπροσδιορίσει τη μεταφορά γύρω από τις πραγματικές ανάγκες του αφρικανού καταναλωτή

Από το 2010 έχει δημιουργήσει μία εταιρεία, τη Mobius Motors. Πρόκειται για τη μόνη αυτοκινητοβιομηχανία στην Κένυα. Και τη δεύτερη στην ανατολική Αφρική. Για την ιστορία, η δεύτερη είναι κάποια ονόματι Kiira Motors, στην Ουγκάντα.

- Διαφήμιση-

Όπως υποστηρίζει, έχει σχεδιάσει ένα SUV που είναι αρκετά ανθεκτικό για μεγάλες εκτάσεις άνισου εδάφους και αρκετά προσιτό ώστε να είναι σε θέση να φτάσει σε όσους το χρειάζονται περισσότερο.

Τι σημαίνει, λοιπόν, μια τοπική αυτοκινητοβιομηχανία για το μέλλον της ηπείρου; Αυτή η απάντηση δίνεται μέσω της ομιλίας του στη γνωστή πλατφόρμα ιδεών του TED.

Ένα διαφορετικό θέμα που χρειάζεται να έχουμε υπόψιν όλοι εμείς που αγαπάμε τα αυτοκίνητα και συχνά αγχωνόμαστε για μικρές, ίσως και ασήμαντες, λεπτομέρειες.


Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Photo: TED

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει