Ετοιμάζεται η Aston DB5 του «Χρυσοδάχτυλου» και των €3 εκ.

Post date:

Author:

Category:

Το αυτοκίνητο που έκανε τα μαγικά στην ταινία Goldfinger, η θρυλική Aston DB5 του James Bond, είναι σε φάση αναδημιουργίας. Για την ακρίβεια, η Aston Martin ετοιμάζει είκοσι πέντε DB5 ακριβώς όπως εμφανίστηκαν στο «Χρυσοδάκτυλο». Αυτές είναι μερικές εικόνες απ΄το «χειρουργείο», στο Buckinghamshire

Aston Martin DB5 Goldfinger

Για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα η Aston DB5 του πράκτορα 007 ετοιμάζεται να ξαναβγεί στην παραγωγή. Και το έργο ”DB5 Goldfinger Continuation” έχει εισέλθει στην τελική φάση προετοιμασίας


Για κάθε μία από τις 25 Aston Martin DB5 αναμένεται να απαιτηθούν περίπου 4,500 ώρες για να ολοκληρωθεί. Όλα σχεδόν τα εξαρτήματα είναι μοναδικά. Εδώ δεν υπάρχει η μαζική παραγωγή

Επίσης, εδώ δεν έχουμε κάποιο restomod. Μόνο ακριβής αναπαραγωγή των αρχετυπικών στοιχείων της DB5.

- Διαφήμιση-

Ο κινητήρας είναι ξανά ο τετρακύλινδρος 4,0 λίτρων που έστελνε 290bhp στους πίσω τροχούς. Όπως και το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο της ZF ή το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.


Ο Clive Wilson, Διευθυντής Προγράμματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Aston Martin, δήλωσε: «Προφανώς, δεν έχουμε, ως επιχείρηση, κατασκευάσει μία Aston DB5 για περισσότερα από 50 χρόνια. Όμως, το να συμμετέχουμε στην κατασκευή αυτών των αυτοκινήτων είναι κάτι που είμαι βέβαιος ότι όλοι θα το λέμε στα εγγόνια μας»


Τα gadgets που θυμόμαστε

Όσοι είχαν δει την ταινία θα θυμούνται τα, εξωπραγματικά για την εποχή, gadgets που διέθετε η DB5. Οι περιστρεφόμενες πινακίδες, οι εκτοξευτήρες καπνού και τα πολυβόλα που πεταγόντουσαν απ΄τους προφυλακτήρες.

Οι μηχανικοί της Aston προσπαθούν να ξαναβάλουν αυτά τα «μαγικά» και στις 25 Aston DB5 που ετοιμάζουν. Και να δουλεύουν κανονικά, ε; Αλλά, φυσικά, χωρίς άγχος για πιστοποιήσεις αφού κανένα απ΄τα αυτοκίνητα δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί στο δρόμο.

Η DB5 που εμφανιζόταν στο Goldfinger είχε μια τεράστια γκάμα από τέτοια «ταχυδακτυλουργικά. Ωστόσο μερικά απ’ αυτά απλώς δεν είναι πρακτικό ή πιθανό να συμπεριληφθούν στις 25 Aston που ετοιμάζονται.


Ο θρύλος των €3 εκατομμυρίων

To project έχει συμφωνηθεί με την εταιρεία ΕΟΝ Production που έχει και τα δικαιώματα των ταινιών του James Bond.

Oι 25 νέες Aston Martin DB5 θα έχουν τις διαφοροποιήσεις που κρίνει η Aston Martin απαραίτητες για καλύτερη ποιότητα κατασκευής και μεγαλύτερη αξιοπιστία.


Εκτιμάται πως κάθε Goldfinger DB5 θα κοστίζει περίπου £2,75 εκ. λίρες Αγγλίας. Η παράδοση του πρώτου αυτοκινήτου ετοιμάζεται. Παρά το υψηλότατο κόστος, η DB5 δεν θα διαθέτει άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο καθώς, αναγκαστικά, δεν μπορεί να συμμορφωθεί με τις τρέχουσες ντιρεκτίβες


Aston Martin DB5 James Bond

Photo: astonmartin.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει