Για τα καθίσματα αλκαντάρα της Integrale. Αντικείμενο πόθου

Post date:

Author:

Category:

Υπήρχαν πολλοί λόγοι για να πέσεις στη γοητεία μιας Lancia Delta Integrale 16V και τα καθίσματα με επένδυση γκρι αλκαντάρα ήταν ένας απ΄αυτούς. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες για ένα έργο τέχνης στο κόκπιτ

Lancia alcantara

Τα μπάκετ της Recaro ποτέ δεν ντύθηκαν με κάτι πιο κομψό


Η Recaro έκανε χρυσές δουλειές με τα συγκεκριμένα καθίσματα. Δεν ήταν μόνο η Lancia πελάτης της για OEM τοποθέτηση

Τα ‘βγαλε και σε μαζική παραγωγή στη λιανική διά πάσαν νόσον.

Όμως εδώ, στη Lancia, ήταν ο συνδυασμός των επενδύσεων που έκανε το μαγικό κοκτέιλ.

Οι Ιταλοί -κατά την ταπεινή μου γνώμη, μακράν οι καλύτεροι γνώστες του εκλεπτυσμένου στιλ- δεν πήραν απλώς τα Recaro και τα βίδωσαν στο πάτωμα της θρυλικής Integrale.

Σήκωσαν τηλέφωνο και έκαναν επαφή με τον οίκο Missoni

Ο ιταλικός οίκος Missoni που ιδρύθηκε το ’53 με έδρα το Βαρέζε της γείτονος χώρας και συνεχίζει ακόμη και τώρα να αντιπροσωπεύεται σε 300 χώρες, ξέρει όσο λίγοι την έννοια «ύφασμα».

Αν είχε πάρει ποτέ το μάτι σας κάτι υπέροχα πουλόβερ, πόντσο και γενικώς πλεχτά με ιδιαίτερα σχέδια και πατρόν, ο Missoni ήταν συχνά πίσω απ΄αυτά

αλκαντάρα Intergrale

Τα καθίσματα, λοιπόν, της Integrale συνδύασαν τη γκρι αλκαντάρα με ένα μάλλινο ριγέ ύφασμα που λεγόταν Harlem Wool. Ο συνδυασμός έκανε το μάτι και του τελευταίου άσχετου με την αυτοκίνηση να καρφώνεται στο κόκπιτ

Lancia Delta Intefrale
σαλόνι Delta Inegrale

Ήταν ένα υπέροχο «σαλόνι»

Τύπου μπάκετ στήριξη στη νεφραμιά σου, ωραίο κράτημα από την αλκαντάρα για να μη γλιστράει το σώμα, ωραία, ζεστή ατμόσφαιρα απ’ το ύφασμα του Missoni και ένα πίσω κάθισμα επίσης διαμορφωμένο ως διθέσιο -και όχι ως πάγκος.

Ωραίο, τελείως cult και διαχρονικό.

Κρίμα για την εταιρεία, κρίμα. Λες να αλλάξει κάτι δραματικά με τη Stellantis; Προσωπικά το θεωρώ απίθανο παρά μόνο ως παγκοσμιοποιημένο παρακλάδι μιας χαμένης δόξας των Stratos, των 037 και της Deltona.

Οπότε, προς το παρόν τουλάχιστον, ας μείνω μ’ αυτό το υπέροχο σαλόνι αλκαντάρα.


Lancia Delta Integrale

Photo: classicdriver.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει