Η άγνωστη Porsche 919 Street αποκαλύπτεται (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Υπό τον τίτλο ”Porsche Unseen”, για πρώτη φορά, η γερμανική εταιρεία δημοσιεύει άγνωστες σχεδιαστικές μελέτες της μεταξύ των ετών 2005-2019. Η Porsche 919 Street είναι η πιο εντυπωσιακή από αυτές

Porsche 919 Street

Αν σας θυμίζει κάτι από την αγωνιστική Porsche 919 Hybrid που πήρε παραμάζωμα το Πρωτάθλημα Αντοχής, έχετε πέσει μέσα. Η Porsche 919 Street θα ήταν η έκδοση δρόμου. Αλλά δεν μας προέκυψε

Porsche 919

Δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους η εταιρεία επέλεξε να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του κόνσεπτ που βλέπετε

Έτσι, αυτή η σχεδιαστική μελέτη, ένα και μόνο κομμάτι σε φυσικό μέγεθος (1:1), παρέμεινε δείγμα σε πηλό, κάπου στα άδυτα υπόγειων γκαράζ.

Κατά τα άλλα, η Porsche 919 Street έχει όλες τις αναλογίες του αγωνιστικού της μέντορα και, όπως σημειώνει η επίσημη ενημέρωση, «είχε σκοπό να προσφέρει την εμπειρία ενός αυτοκινήτου της κατηγορίας LMP1 σε ερασιτέχνες οδηγούς».

Όσο «ερασιτέχνης» θα απαιτούνταν να είναι κάποιος ικανός να διαχειριστεί με γνώθι σαυτόν τους 900 ίππους που προέρχονται από το υβριδικό αγωνιστικό.


Οι διαστάσεις και το μεταξόνιο είναι ίδια ενώ η σχεδιαστική γλώσσα άνετα παραπέμπει στα ντιζαϊνίστικα στοιχεία της σημερινής γκάμας (π.χ. η οριζόντια φωτιστική λωρίδα στο πίσω μέρος)

Ο υποθετικός απόγονος των Carrera GT και 918 Spyder; Αβασάνιστα. Όμως άλλες αι βουλαί των ιθυνόντων που αποφάσισαν τελικά πως ο μόνος τρόπος για να δει κανείς το ένα και μοναδικό αντίτυπο θα είναι μία επίσκεψη στο Μουσείο της Porsche, απέναντι από το εργοστάσιο, στη Στουτγάρδη


Εκεί, δηλαδή, όπου και τα υπόλοιπα κονσεπτικά δείγματα υπό τον τίτλο ‘‘Porsche Unseen” θα φιλοξενηθούν στο απαστράπτον, λευκό περιβάλλον του Μουσείου.

Το οποίο, για να έχετε και το οπτικοακουστικό, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.


Porsche 956 upside down

Info/Photo: porsche.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει