Το ρεκόρ της Taycan στο Nürburgring

Νέα δεδομένα στην κατηγορία των τετράθυρων sport ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θέτει η Taycan

Porsche Taycan

Μία Porsche Taycan προπαραγωγής, με οδηγό τον Lars Kern, πέτυχε χρόνο 7 λεπτών και 42 δευτερολέπτων στην απαιτητική πίστα, στη διαδρομή των 20,6 χιλιομέτρων


Σύμφωνα με τον Kern, το αυτοκίνητο ήταν άψογο σε όλα τα δύσκολα σημεία της πίστας. Η ουδέτερη συμπεριφορά, η πολύ δυνατή και άμεση επιτάχυνση και η εξαιρετική σταθερότητα στις ευθείες των πολλών χιλιομέτρων ήταν τα στοιχεία που τόνισε ο οδηγός.

Σε όλα τα προηγούμενα στάδια των δοκιμών της Taycan, οι μηχανικοί χρησιμοποιούσαν σε προσομοιωτή πολύ συχνά την πίστα. Ο στόχος ήταν να ρυθμίσουν με τον καλύτερο τρόπο όλα τα συστήματα του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου. Αυτές είναι μερικές εικόνες από το ρεκόρ ενώ απομένουν λίγες μόνο ημέρες από την παγκόσμια παρουσίασή του σε live stream.

Η ηλεκτροκίνητη Taycan, αποδίδει περί τους 600 hp (440 kW) από δύο ηλεκτροκινητήρες permanently excited synchronous motors (PSM) -έναν σε κάθε άξονα- και οι επιδόσεις αναμένονται εντυπωσιακές: η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα είναι κάτω από τα 3.5 δευτ. τα 0-200 σε κάτω από 12 δευτ, ενώ η αυτονομία, ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. 

Δείτε, επίσης, τις φωτό που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά από το εσωτερικό της Taycan.

Όπως γράφαμε πρόσφατα, η Taycan ενέχει ενδιαφέρον για την αυτοκίνηση. Πόσα σπορ γονίδια μπορούν να επιβιώσουν σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο; Πόσο οδηγικό σασπένς και συμμετοχικότητα μπορεί να χαρίσει στον οδηγό; Είναι, λίγο-πολύ, αναπάντητα ερωτήματα. Εδώ δεν μιλάμε για ένα ηλεκτροκίνητο διεκπεραιωτικό αυτοκίνητο πόλης. Οι απαιτήσεις είναι άλλες. Και είναι μεγάλες.Info / Photo: Porsche Hellas

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.