Εθνική Αγγλίας: Τα 11 σημαντικότερα βρετανικά αυτοκίνητα

Post date:

Author:

Category:

Δεν υπάρχουν σήμερα πολλά γνήσια βρετανικά αυτοκίνητα που να κατασκευάζονται μαζικά. Ενώ όποιο εργοστάσιο μαζικής παραγωγής έχει μείνει πλέον στο Νησί, ανήκει σε μεγάλες ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες. Εντάξει, με φωτεινή εξαίρεση τη McLaren. Σε κάθε περίπτωση, ένας γνήσιος Αγγλούρας θα έδινε και το Εuro για ένα τέτοιο. Η χρυσή 11άδα

McLaren F1

Δεν ήταν πάντα έτσι, αλλά αυτή είναι μια μεγάλη ιστορία. Κυρίως έχει να κάνει με την άνθηση του συνδικαλισμού τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Αλλά, ουσιαστικά, ναι, μ’ αυτόν. Όπως και να ΄χει πάντως, αυτό είναι το Top 10 των σημαντικότερων. Α, και με ένα ενδέκατο, περίεργο και εξόχως βρετανικό


Τα βρετανικά αυτοκίνητα άνθησαν σε μία χώρα με βαθιά κουλτούρα περί του αντικειμένου. Για παράδειγμα, περιοδικά αυτοκινήτου υπήρχαν πριν καν τον 19ο αιώνα

Οι αγώνες, επίσης, ήταν στη φυσική τους έδρα. Και μερικά μεγάλα μυαλά βρήκαν στη Γηραιά Αλβιόνα το εύφορο πεδίο δημιουργικότητάς τους.

Βρετανικά αυτοκίνητα
- Διαφήμιση-

Αυτή η λίστα είναι ενδεικτική. Υπενθυμίζει, ωστόσο, μερικές από τις πιο φωτεινές στιγμές του βρετανικού motoring. Ξεκάθαρο british and proud.

Aston Martin DB5 (1965)

Aston Martin DB5

Το κατ’ εξοχήν βρετανικό gran turismo. Ο James Bond οδηγούσε ένα τέτοιο με εκτινασσόμενη θέση συνοδηγού, πολυβόλα, περιστρεφόμενες πινακίδες κ.λπ.

Οι κοινοί θνητοί αρκούνταν σ’ έναν 6κύλινδρο, 4λιτρο κινητήρα εν σειρά, με 280 ίππους, 4άρι manual κιβώτιο. Όλα σ’ ένα ελαφρύ αλουμινένιο αμάξωμα.

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει