Εθνική Αγγλίας: Τα 11 σημαντικότερα βρετανικά αυτοκίνητα

Post date:

Author:

Category:

Δεν υπάρχουν σήμερα πολλά γνήσια βρετανικά αυτοκίνητα που να κατασκευάζονται μαζικά. Όποιο εργοστάσιο μαζικής παραγωγής έχει μείνει πλέον στο Νησί ανήκει σε μεγάλες ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες. Εντάξει, με φωτεινή εξαίρεση τη McLaren. Αυτή είναι η σημαντική 11άδα. Όπως πάντα, ενδεικτική 

McLaren F1

Η αυτοκινητοβιομηχανία στη Μ. Βρετανία είναι μία μεγάλη ιστορία και σχετίζεται και με την άνθηση του συνδικαλισμού τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Όπως και να ΄χει, αυτό είναι το Top 10 των σημαντικότερων. Α, και με ένα ενδέκατο, τελευταίο στη σειρά, περίεργο και εξόχως βρετανικό


Τα βρετανικά αυτοκίνητα άνθησαν σε μία χώρα με βαθιά κουλτούρα περί του αντικειμένου. Για παράδειγμα, περιοδικά αυτοκινήτου υπήρχαν πριν καν τον 19ο αιώνα

Οι αγώνες, επίσης, ήταν στη φυσική τους έδρα. Και μερικά μεγάλα μυαλά βρήκαν στη Γηραιά Αλβιόνα το εύφορο πεδίο δημιουργικότητάς τους.

Βρετανικά αυτοκίνητα

Αυτή η λίστα είναι ενδεικτική. Υπενθυμίζει, ωστόσο, μερικές από τις πιο φωτεινές στιγμές του βρετανικού motoring. Ξεκάθαρο british and proud.

Aston Martin DB5 (1965)

Aston Martin DB5

Το κατ’ εξοχήν βρετανικό gran turismo. Ο James Bond οδηγούσε ένα τέτοιο με εκτινασσόμενη θέση συνοδηγού, πολυβόλα, περιστρεφόμενες πινακίδες κ.λπ.

Οι κοινοί θνητοί αρκούνταν σ’ έναν 6κύλινδρο, 4λιτρο κινητήρα εν σειρά, με 280 ίππους, 4άρι manual κιβώτιο. Όλα σ’ ένα ελαφρύ αλουμινένιο αμάξωμα.

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει