Αν έπρεπε να διαλέξουμε έναν μόνο αγώνα θα ήταν αυτός (video)

Post date:

Author:

Category:

Aπό τις 20-23 Ιουνίου στην «Πράσινη Κόλαση». Που όσο κι αν γράφεται πως το Nürburgring έγινε κλισέ, «μαϊντανός» και άλλα ζαρζαβατικά, παραμένει ό,τι καλύτερο. Οι 24 Ώρες, μια ανάσα απ’ τα σύρματα

Αναφέρομαι στον ετήσιο 24ωρο αγώνα που οργανώνει η ADAC στο Nordschleife. Ναι, είναι αγώνας αντοχής και, θεωρητικά, το Le Mans, που φυσικά είναι ο σημαντικότερος endurance στον πλανήτη, προηγείται.

Προσωπικά, όμως, βρίσκω τις 24 Ώρες του Nürburgring πιο θεαματικό. Κάθεσαι δίπλα στην πίστα, στη φυσική  «κερκίδα», μυρίζεις το γρασίδι, βλέπεις από κοντά το βαθμό δυσκολίας, ανηφόρα, κατηφόρα, χασίματα, αέρα-πατέρα. «Την ακούς» περισσότερο.

- Διαφήμιση-

Είναι ένας από τους αγώνες όπου μπορείς να δεις όλα τα καλά «κομμάτια» της κατηγορίας GT3 – που επίσης θεωρώ ό,τι πιο γοητευτικό σε άσφαλτο.

Σας χαρίζω τη διαστημική F1 και τις fucking boring, από άποψη θεάματος, πίστες του Tilke, σέβομαι βαθιά τα υβριδικά που πρωταγωνιστούν σε Le Mans αλλά, παρακαλώ, αφήστε με να πάρω μάτι τα AMG, τα M, τα Bentley και τα απίστευτα Πορσικά, τις 911 του γερο-Manthey που φαίνονται πιο γήινα έστω και αν είναι φουλ σε εξέλιξη και αγωνιστική τεχνολογία

Αν μου ‘λεγαν λοιπόν «διάλεξε έναν αγώνα πριν πεθάνεις», ναι, θα ‘ταν αυτός. Τρεις μέρες με φουλ γκάζι, όλο τον κόσμο μέσα, στις γερμανούχτεν στροφές που δοξάζουν, ενθουσιάζουν και τιμωρούν. Respect.

Πάρτε μια γεύση από την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο 24Ωρο του Nürburgring και κανονίστε για τέλος Ιούνη – για του χρόνου, πλέον. Ποια παραλία;

Photo: 24hours-adac

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει