Φιλοσοφώντας στο κλασικό, καλό Acropolis

Post date:

Author:

Category:

Σχεδόν σαράντα χρόνια πριν το θέμα δεν ήταν μόνο ο κουρνιαχτός της σκόνης απ’ τα περάσματα των »θεών». Τουλάχιστον, για όσους μπορούσαν να το δουν. Ο σκηνοθέτης Ν. Γραμματικόπουλος ήταν ένας τέτοιος

»Όλη αυτή η παράλογη χρήση του αυτοκινήτου γύρω μας, από όσους το έχουν για κίνηση ή σπορ εκτός πίστας, έχει βρει το μέτρο και την απάντησή της στους αγώνες ραλί» έλεγε η περιγραφή του αποσπάσματος από το κόσμημα του σκηνοθέτη Νίκου Γραμματικόπουλου του οποίου τα φιλμ για τον εθνικό αγώνα έχουν αφήσει εποχή.

Και συνέχιζε λέγοντας πως »αυτή η ακραία δοκιμασία, τρεις μέρες και δυο νύχτες, με 3.000 χιλιόμετρα σε κάθε δυνατή επιφάνεια δρόμου και σε τέτοιο ρυθμό δεν αφήνει περιθώρια για συζήτηση ή επίδειξη, παρά μόνον σε όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει ραλί». 

Ήταν μια άλλη εποχή, για όσους πρόλαβαν να τη ζήσουν, και διασώζεται σε video σαν κι αυτό που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Photo: Ν. Γραμματικόπουλος

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»