Αγώνες αντοχής. Το υπέροχο ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις

Post date:

Author:

Category:

Το «Endurance» αποτυπώνει με μαεστρία την ένταση, το πάθος, το βαθμό αφοσίωσης και δυσκολίας αλλά και το ρίσκο που εμπεριέχουν οι αγώνες αντοχής. Απλώς υπέροχο

Endurance documentary

Δύο απ΄τους σκληρότερους αγώνες στο παγκόσμιο καλεντάρι, ένα ντοκιμαντέρ. Must see


Ο κόσμος του motorsport, το 2019, είδε δύο απ’ τους σημαντικότερους αγώνες αντοχής, το Le Mans και τις 24 Ώρες του Nürburgring, να λαμβάνουν χώρα ο ένας ακριβώς μετά τον άλλον

Τι σημαίνει όλο αυτό; Γιατί οι δυσκολίες είναι μεγάλες; Και πώς διαχειρίζονται οι μεγάλες ομάδες την πίεση αλλά και τις απαιτήσεις προς τους οδηγούς;

- Διαφήμιση-

Οι απαντήσεις, η ατμόσφαιρα, η εξειδίκευση και η δυσκολία του εγχειρήματος που λέγεται «αγώνες αντοχής», είναι το κύριο θέμα αυτού του ντοκιμαντέρ, διάρκειας μιάμιση ώρας.

Όλα αυτά ”last year”, καθώς εν μέσω κορωνοϊού, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι αγώνες βρίσκονται σε παύση. Και είναι αξιοπερίεργο πώς τόσο γρήγορα οργανώθηκε το virtual racing.

Εν πάσει περιπτώσει. Στο θέμα μας. Οι πραγματικοί αγώνες αντοχής, με τον ανταγωνισμό στις πίστες και τις μάχες σώμα με σώμα απέχουν παρασάγγας απ΄τους αγώνες επί της οθόνης. Το επιβεβαιώνει και ο διάσημος και εξαιρετικά γρήγορος εργοστασιακός οδηγός της Porsche, Kévin Estre, στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο 4Drivers αυτές τις μέρες.

Endurance. Όνομα και πράμα

Το ”Endurance”, όπως είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, αποτυπώνει με μαεστρία την ένταση, το πάθος, το βαθμό αφοσίσωσης και δυσκολίας αλλά και το ρίσκο που εμπεριέχουν οι αγώνες αντοχής. Το Le Mans, στη Γαλλία, και οι 24 Ώρες στη δυσκολότερη και πιο απρόβλεπτη πίστα στον κόσμο, το Nordschleife, στη Γερμανία.


Η παραγωγή του «Endurance» προέρχεται απ΄τη μιντιακή πλατφόρμα της Porsche. Λίγο-πολύ, ωστόσο, η πρόκληση δύο back to back αγώνων τέτοιου τύπου ισχύει και για τις άλλες, αντίστοιχα υψηλού επιπέδου εργοστασιακές ομάδες


Καθήστε αναπαυτικά. Ακόμα καλύτερα; Στριμάρετε το ντοκιμαντέρ επί της μεγάλης οθόνης του σπιτιού σας και απολαύστε το.

Προς το παρόν, χρόνος υπάρχει. Και το πιθανότερο είναι πως αν δεν το δείτε τώρα, δεν θα το δείτε ποτέ στην μετά-καραντίνα εποχή.


Kévin Estre αγώνες αντοχής

Photo: Porsche

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει