Η Alfasud που στροφάρει ''9άρες'' και ζυγίζει κάτω από 700 kg

Ιταλική ανάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αναβάσεων με μια Alfa Romeo Alfasud που ”ξυρίζει” στο πέρασμά της. Ο boxer ζει

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα μαθηματικά για να καταλάβει κανείς πως με μια μικρή αδράνεια, κάποια λιγότερα από 700 kg, και με έναν ελαφρύ κινητήρα απόδοσης 190 ίππων, σε συνδυασμό με το ονομαστό για την εποχή του (και όχι μόνον) ”μπροστινό” της Alfa Romeo Alfasud, αυτό εδώ το αγωνιστικό, στα χέρια του Gunther Strohmeier, είναι ικανό να ξεσηκώνει.

Στην κεντρική Ευρώπη η Alfasud δεν έκανε κάποτε ονομαστή καριέρα. Ήταν η εποχή που τα προβλήματα αξιοπιστίας ταλαιπώρησαν οικτρά τη μπράντα και η εμφάνιση της κόκκινης Sud στα ευρωπαϊκά στροφιλίκια αποτελεί ένα σπάνιο θέαμα. Για εμάς, τους ”νότιους” ωστόσο, η θέα μιας Alfasud αποτελεί μια υπενθύμιση ενός από τα καλύτερα FWD που πέρασαν ποτέ.

- Διαφήμιση-

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει