Σκίζοντας το δίπλωμά μας με τον Andreas Gülden

Post date:

Author:

Category:

«Όποιος θέλει να γίνει πραγματικά καλός οδηγός, πρέπει να ΄χει αυτοπεποίθηση». Αυτό λέγαμε. Μέχρι που είδαμε το βίντεο με τον Andreas Gülden

Andreas Gülden

Ο εκπαιδευτής στο Driving Academy του Nuerburgring και αγωνιζόμενος Andreas Gülden έχει μερικά πράγματα να μας διδάξει για τη διαβάθμιση τού πόσο πραγματικά καλοί οδηγοί είμαστε


Αλήθεια, τώρα. Πόσο πραγματικά καλοί οδηγοί πιστεύουμε ότι είμαστε; Ειδικά οι petrolheads, τείνουμε να πιστεύουμε, ίσως και παραπάνω απ’ όσο μας αναλογεί, πως είμαστε αυτό που ακόμα και η μάνα μας θα έλεγε «οδηγάρα».

Και έχουμε την αίσθηση πως επειδή ζούμε ανάμεσα σε έναν πολτό άσχετων, μέτριων, απρόσεκτων οδηγών συμβαίνουν δυο πράγματα.

Το πρώτο: εντοπίζουμε εν κινήσει πιο εύκολα τον κουλό της διπλανής πόρτας. Αυτόματα, έτσι, τροφοδοτείται με μερικά bar η αυτοπεποίθησή μας.

Το δεύτερο; Έχοντας την ικανότητα να κινηθούμε μακράν πιο ασφαλέστερα και γρηγορότερα από τον μέσο όρο, αυτοβεβαιωνόμαστε πως είμαστε πραγματικοί καλοί οδηγοί – το οποίο φυσικά δεν είναι κακό.

Αρκεί να μη χάνεται το μέτρο. Γιατί μπορεί να φτάσουμε να πιστεύουμε πως φιλοξενούμαστε άνετα στην κλίμακα μεταξύ «χερά – μεγάλου οδηγού – πολύ μεγάλου οδηγού – θεού». Έχουμε, δυστυχώς, υποπέσει στο ολίσθημα. Ευτυχώς, στις παρυφές της λίστας.

Επειδή όμως, ως γνωστόν, τα πάντα είναι σχετικά, ξαναθυμηθήκαμε πως το θέμα είναι με τι συγκρίνεις εαυτόν. Με τους τύπους του WRC που πηγαίνουν τέζα στα χιόνια;  Με κάποιους απλούς ανώνυμους οδηγούς που απ’ το πουθενά σου ξεδίπλωσαν ένα απίστευτο οδηγικό ταλέντο που δεν τους το ‘χες; Με τους γιαπωνεζους drifters μήπως; 

Ή με τον εκπαιδευτή στο Driving Academy του Nuerburgring, Andreas Gülden, που κάνει τα απίστευτα με ένα μονοθέσιο στη βρεγμένη πίστα;

Μας πήρε λίγα μόλις λεπτά βλέποντας το βίντεο για να γράψουμε κάτι για το θέμα. Δεν ξέρω πόσους εκατοντάδες γύρους μπορεί να έχουν κάνει στο Ring οδηγοί σαν τον Andreas Gülden.

Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η ενστικτώδης μετριοφροσύνη που σου βγαίνει βλέποντας την ποιότητα του ελέγχου σε «φοβιστικές», τουλάχιστον, συνθήκες.

Σεβασμός στους Πραγματικούς Χεράδες.


Photo: Andreas Gülden

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει