Αγγλούρες. Γιατί περνούν τόσο ωραία;

Post date:

Author:

Category:

Μπορεί τα πάσης λογής Rover να είναι over, μπορεί να μην τρώγονται τα fish and chips ούτε αν έρχεσαι από αγιορείτικη δίαιτα, αλλά, διάολε, οι Αγγλούρες ξέρουν από αγώνες

Ιστορικά αγωνιστικά, τραγιάσκες, ευγενείς τρόποι και πολύ οδηγικό ταλέντο. Συμβαίνει στην, κατά πολλούς, ξενέρωτη Αγγλία


Στη Γηραιά Αλβιόνα μπορείς να ανακαλύψεις άπειρες μηχανοκίνητες ιστορίες. Όρεξη να ΄χεις να ψάχνεις

Τυχαία, για παράδειγμα, το περιοδικό ”Autocar” ξεκίνησε να βγαίνει το 1895; Δεν είναι πλκηκτρολογικό λάθος, ναι, το 1895. Όταν στην Ελλάδα υπήρχαν ακόμη πρόβατα στην Ακαδημίας.

Πάει μακριά η αγγλική «βαλίτσα»

Μηχανολόγοι, συντηρητές vintage αυτοκινήτων, ένα κάρο πίστες σπαρμένες στο Νησί, επικά αυτοκίνητα, αρθρογράφοι), αυτοκινητική κουλτούρα, ο Setright, ο Jeremy, o Chris (καμία σχέση ως φιλοσοφία προσέγγισης του αντικειμένου μεταξύ τους) και φυσικά μερικοί από τους μεγαλύτερους οδηγούς αγώνων που υπήρξαν ποτέ.

Με αυτό το υπόβαθρο είναι απίστευτο πώς κατάφεραν, ουσιαστικά, να μην έχουν αμιγώς εθνική αυτοκινητοβιομηχανία. Η βρετανική κατασκευαστική σκηνή είναι κάτι σαν την Εθνική Αγγλίας στο ποδόσφαιρο. Τόσες παιχτούρες, οι άνθρωποι που ανακάλυψαν το ποδόσφαιρο και δεν μπορούν να φτιάξουν ομάδα.


Το Mini, το αυτοκίνητο-θαύμα του Άλεκ Ισιγόνις, ζει και βασιλεύει στη μεγαλομάνα του motorsport, τη Μ. Βρετανία

Πλέον, τη MINI την έχει η BMW, τη Bentley η VW και αν θέλετε να μάθετε άγνωστες λέξεις ακούστε μερικά ονόματα: Αce, Enfield, Marcus, Scott, Κieft, Τornadο. Δεν είναι μίξερ ούτε στράντζες-ψαλίδι αλλά μερικά μόνο από την εκτεταμένη λίστα των βρετανικών αυτοκινήτων που τα έφαγε το μαύρο το σκοτάδι εδώ

Ωτσόσο, κάθε φορά που βλέπω ένα video όπως τo παρακάτω, υποκλίνομαι, Αγγλούρες. Αμολάτε τα ιστορικά στην πίστα, με τις ελεύθερες εξατμίσεις να κελαϊδούν, απολαμβάνετε κόσμια, μετά πηγαίνετε σπίτι, πίνετε τσάι (μπλιαχ) και μάλλον θα κοιμάστε χορτάτοι από ευγενές motorsport

Σας προειδοποιούμε πως το video που είχε γυρίσει ο Harris πριν τέσσερα χρόνια, πριν ακόμη ενταχθεί στο Top Gear, είναι μεγάλο σε διάρκεια.

Έντεκα λεπτά θεωρούνται αιώνας στο διαδύκτιο. Αλλά αξίζει. Σε αντιδιαστολή κάποιοι αντέχουν να βλέπουν δύο ώρες το  Fast and the Furious χωρίς να πέφτουν στα ναρκωτικά.

Το επιμύθιο είναι, όπως λέει κι ο τίτλος, πως οι Αγγλούρες ξέρουν να περνούν ωραία. Ειδικά το σαββατοκύριακα. Αν ήξεραν και να τρώνε ίσως να άγγιζαν τελειότητα.


Photo: evo / Bildwerks

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει