Πόσο έχει το κορυφαίο VW Golf GTI Clubsport των 300 PS στην Ελλάδα;

Post date:

Author:

Category:

Η πιο ισχυρή έκδοση της νέας 8ης γενιάς, το Golf GTI Clubsport, θέλει να κοιτάξει στα μάτια τους πιο ισχυρούς εκπροσώπους των προσθιοκίνητων hot hatch. Και μόλις ανακοινώθηκαν οι τιμές – τόσο για αυτό όσο και για το GTI των 245 PS

VW Golf GTI Clubsport

Πιο επιθετικό, δυνατότερο, πιο εστιασμένο. Αυτό είναι το ισχυρότερο Golf Mk8. Τουλάχιστον για την ώρα


Με απόδοση 300 ίππων και 400 Nm, το νέο Vw Golf GTI Clubsport απευθύνεται στον εν δυνάμει πελάτη των συνήθων υπόπτων τύπου Civic Type R και Megane R.S.

Η διαχείριση της αυξημένης ισχύος του τετρακύλινδρου, δίλιτρου 2.0 TFSI γίνεται μέσω του κιβωτίου DSG 7 σχέσεων – αυτή τη φορά με πιο «κοντή» κλιμάκωση αλλά και ενός ηλεκτρομηχανικού διαφορικού.

Το τελευταίο σηματοδοτεί και μία ουσιαστική διαφορά φιλοσοφίας σε σχέση με το Golf GTI των 245 ίππων.

Σε συνδυασμό δε με το πρόγραμμα Nürburgring με το οποίο είναι εφοδιασμένο το Golf GTI Clubsport, φαίνεται να παρέχει ένα χαρακτήρα περισσότερο σκληροπυρηνικό σε σχέση με το παρελθόν.

Όσο, φυσικά, σκληροπυρηνικό μπορεί να είναι ένα Golf. Το οποίο, ως γνωστόν, δε θυσιάζει τη χρηστικότητα, τον προοδευτικό του χαρακτήρα και το συνολικά λειτουργικό του πακέτο.

Στο σασί του Clubsport

Η διαφοροποίηση των χαρτογραφίσεων αλλά και του ηλεκτρομηχανικού διαφορικού είναι υπό τις εντολές του λεγόμενου Vehicle Dynamics Manager.

Σε σχέση με το επίσης νέο Golf GTI, το Clubsport αποδίδει επιπλέον 55 ίππους και 30 Nm ροπής – μία αξιοσημείωτη διαφορά απόδοσης. Είναι άλλωστε αναγκαία για να σταθεί απέναντι στους κορυφαίους εκπροσώπους απ΄τα στρατόπεδα των Honda και Renault

Οι τροχοί είναι 18 ιντσών και το αμάξωμα κάθεται 10 χιλιοστά πιο χαμηλά στην άσφαλτο. Προαιρετικά διατίθενται και 19 ιντσών.

Πάντως ο άνθρωπος του οποίου η επαγγελματική κάρτα γράφει τον τίτλο του ”Head of Driving Dynamics, Steering and Control Systems”, κάποιος κύριος ονόματι Karsten Schebsdat, ισχυρίζεται πως «το Golf GTI Clubsport είναι πιο ουδέτερο και ακριβές σε σχέση με το GTI»

H επίσημη εισαγωγική ανακοίνωσε τις τιμές των Golf GTI και Golf GTI Clubsport, αμφότερες εξοπλισμένες με κιβώτιο DSG. Συγκεκριμένα, το GTI των 245 PS κοστίζει από €38,850 ενώ το Clubsport των 300 ίππων από €43,500


VW Golf GTi 2020

Info/Photo: volkswagen.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει