Αυτό ήταν το τελευταίο kart του Ayrton Senna (video)

Post date:

Author:

Category:

Φαίνεται αρχαίο και παλιομοδίτικο αλλά αυτό ακριβώς είναι το τελευταίο kart που έτρεξε ο Ayrton Senna πριν μεταπηδήσει στις μεγαλύτερες βαθμίδες του motorsport.  Δώρο μια ενδιαφέρουσα, ξεχασμένη ιστορία απ’ τα παλιά

«Κάποια σαράντα χρόνια πριν, χτύπησε το τηλέφωνο στα γραφεία μας, στο Μιλάνο, και στην άλλη γραμμή ήταν ένας νεαρός Βραζιλιάνος», εξιστορούσε ο Angelo Parrilla, ο ιδρυτής της εταιρείας κατασκευής kart, DAP.

«Θέλω να τρέξω για εσάς και να κερδίσω τον παγκόσμιο τίτλο», ήταν η απάντηση από την άλλη άκρη της γραμμής.

- Διαφήμιση-

«Εμείς είχαμε ήδη τον Terry Fullerton τον οποίο θεωρούσα ως τον καλύτερο εκείνη την εποχή», έλεγε ο Parilla.

«Αποφάσισα όμως να του δώσω μια ευκαιρία. Έτσι, του είπα να έρθει στο σιρκουϊ της Parma και να τον δω από κοντά. Λοιπόν, μέσα σε μόλις πέντε γύρους ”ισοφάρισε” το χρόνο του Terry».

Δείτε το ενδιαφέρον vid που μιλά ο ίδιος ο Parrilla για τον Senna.

ayrton-senna-last-kart 

ayrton-senna-last-kart

ayrton-senna-last-kart

Kart με ιστορία. Ο Angelo Parilla έλεγε πως απ’ το 1978 ως το 1982 που ο Senna συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kart, έκανε προπόνηση έξι ώρες τη μέρα. Ήταν όλη του η ζωή.

Ο Senna έκανε τον ίδιο χρόνο με τον Fullerton (τον οποίον ο Ayrton σε μεταγενέστερες συνεντεύξεις περιέγραφε ως τον καλύτερο οδηγό που είχε συναντήσει) χωρίς να έχει τρέξει ποτέ στο παρελθόν στην ίδια πίστα, χωρίς να έχει ξαναοδηγήσει αυτό το σασί ή αυτόν τον κινητήρα, χωρίς να «κλέβει» στα κερμπς ή να έχει ξαναδοκιμάσει τα συγκεκριμένα λάστιχα της Bridgestone.

«Φυσικά υπογράψαμε αμέσως», είχε πει ο Parrilla.

Αυτό, λοιπόν, ήταν το τελευταίο kart του Senna, λοιπόν. Πουλήθηκε απο τον οίκο δημοπρασιών Bonhams, το Φεβρουάριο του 2015, έναντι €57.500

Photo: Instituto Ayrton Senna

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει