Το BAC Mono είναι ταχύτερο από τη McLaren P1 GTR (video)

Post date:

Author:

Category:

Μπορεί η P1 να είναι η βασίλισσα της πίστας. Αλλά ο βασιλιάς είναι μονοθέσιος σαν μια formula για το δρόμο. Λέγεται BAC Mono και κυκλοφορεί κανονικά με πινακίδες

Μια μόνο (mono) θέση, ατμοσφαιρικός κινητήρας της Cosworrth στο κέντρο, 580 kg, 305 ίπποι, εντυπωσιακή σχεδίαση και, μάλλον, το καλύτερα, πιο ποιοτικά φτιαγμένο lighthweight αυτοκίνητο της κατηγορίας (βλ. Caterham, Westfield, Radical και τα συναφή).

Μαζί, και ένας εκπληκτικός χρόνος, ικανός να ανατρέψει κι αυτόν ακόμα της πανίσχυρης, υπερεξωτικής και αποκλειστικά για χρήση πίστας, McLaren P1 GTR. Τουλάχιστον, σε μια ”στενή” πίστα όπως το Anglesey.

- Διαφήμιση-

Σε μια άλλη, με μεγάλες ευθείες όπου η P1 θα αξιοποιούσε την επιπλέον ισχύ των σχεδόν 1.000 ίππων από το θηριώδη V8 και την αρνητική άντωση που δημιουργεί το αμάξωμά της, θα είχε το πλεονέκτημα. Όμως, εδώ, ο βασιλιάς είναι μονοθέσιος και είναι στο ”κέντρο” της προσοχής. Α! Παίρνει και πινακίδες.

Photo: evo 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει