60 χρόνια BTCC. Dear God, τι Πρωτάθλημα… (video)

Post date:

Author:

Category:

Ξεκίνησε το 1958. Φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια. Το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού έθρεψε γενιές και γενιές μεγάλων οδηγών και άπειρες στιγμές οδηγικής δράσης

Η λεβεντομάνα του motorsport, αυτή η «ξενέρωτη» Βρετανία, έθεσε και εδώ το υπόδειγμα. Του πώς να θεσπίσεις ένα εθνικό πρωτάθλημα με τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα -αυτά που είναι «κοντά» στις καθημερινές, βατές εκδόσεις, άρα και αυτά που ονειρευόμαστε περισσότερο- και τους πιο ταλαντούχους οδηγούς.

Πόσες και πόσες κατασκευές δεν πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια στις βρετανικές πίστες, από τα πρώτα Lotus Ford Cortina με τον τεράστιο Jim Clarck στο τιμόνι, τα Rover SD1 με τον Steve Soper, την Alfa Romeo 155 που πήρε το Πρωτάθλημα το 1994, τόσες BMW M3 και Sierra Cosworth, Frank Biela, Andy Rouse, Yvan Muller, Matt Neal, Fabrizio Gionavardi, Jason Plato, τόσοι και τόσοι, τα πάντα όλα, διά πάσαν «νόσον» και «ασθένειαν». Κάθε εταιρεία και τόσοι «πιστοί».

Το BTCC αντάμειψε τους θεατές με μάχες που συχνά κρίθηκαν τροχό με τροχό. Αυτοκίνητα που αγαπήσαμε, οδηγοί που θαυμάσαμε

Εξήντα χρόνια είναι πολλά για ένα άψογα συντηρημένο Πρωτάθλημα που δείχνει να προσελκύει ακόμα τον κόσμο, εν μέσω ψηφιακής εποχής, καναπέ και κινητού στο χέρι. Μια χαρά. Όπως και το video πoυ είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στο BTCC.

Dear God, τι σασπένς…

Photo: btcc.net

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Γιάννης Κωνσταντόπουλος
Γιάννης Κωνσταντόπουλος
Ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος έχει περισσότερες από δύο δεκαετίες στο χώρο των Media και του Ειδικού Τύπου (Car Magazine, Top Gear, Esquire, Porsche Magazine, Eurobanker κ.ά.). Τα τελευταία έξι χρόνια «οδηγεί» το 4Drivers με συμμετοχή αρθρογράφων που εκτιμούν την αντικειμενική ενημέρωση, την απόλαυση της οδήγησης και τη δημιουργική ματιά. Ταυτόχρονα, εκδίδει το Best of Cars και άλλες concept εκδόσεις. Οι φήμες λένε πως με τόση κατανάλωση βενζίνης, βαρύνεται για σημαντικό μέρος της τρύπας του όζοντος. Δηλώνει ένοχος.

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Citroën C5 Aircross. Το Citroën της δεκαετίας πάει «σφαίρα»

«Το Citroën C5 Aircross SUV μάλλον δικαιολογημένα μόλις έκανε επίδοση-ρεκόρ για τη μάρκα. Τολμηρό, άνετο, τόσο ποιοτικό όσο ποτέ και με χαρακήρα τυπικά Citroën»

Τρέχοντας με Radical. Η έξυπνη κίνηση της χαρντκορίλας

Η Radical θέλησε να μπει ως ένας άλλος ριζοσπάστης στο «χώρο» του εστιασμένου, πισταδόρικου motorsport