60 χρόνια BTCC. Dear God, τι Πρωτάθλημα… (video)

Post date:

Author:

Category:

Ξεκίνησε το 1958. Φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια. Το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού έθρεψε γενιές και γενιές μεγάλων οδηγών και άπειρες στιγμές οδηγικής δράσης

Η λεβεντομάνα του motorsport, αυτή η «ξενέρωτη» Βρετανία, έθεσε και εδώ το υπόδειγμα. Του πώς να θεσπίσεις ένα εθνικό πρωτάθλημα με τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα -αυτά που είναι «κοντά» στις καθημερινές, βατές εκδόσεις, άρα και αυτά που ονειρευόμαστε περισσότερο- και τους πιο ταλαντούχους οδηγούς.

Πόσες και πόσες κατασκευές δεν πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια στις βρετανικές πίστες, από τα πρώτα Lotus Ford Cortina με τον τεράστιο Jim Clarck στο τιμόνι, τα Rover SD1 με τον Steve Soper, την Alfa Romeo 155 που πήρε το Πρωτάθλημα το 1994, τόσες BMW M3 και Sierra Cosworth, Frank Biela, Andy Rouse, Yvan Muller, Matt Neal, Fabrizio Gionavardi, Jason Plato, τόσοι και τόσοι, τα πάντα όλα, διά πάσαν «νόσον» και «ασθένειαν». Κάθε εταιρεία και τόσοι «πιστοί».

Το BTCC αντάμειψε τους θεατές με μάχες που συχνά κρίθηκαν τροχό με τροχό. Αυτοκίνητα που αγαπήσαμε, οδηγοί που θαυμάσαμε

Εξήντα χρόνια είναι πολλά για ένα άψογα συντηρημένο Πρωτάθλημα που δείχνει να προσελκύει ακόμα τον κόσμο, εν μέσω ψηφιακής εποχής, καναπέ και κινητού στο χέρι. Μια χαρά. Όπως και το video πoυ είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στο BTCC.

Dear God, τι σασπένς…

Photo: btcc.net

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει