Ο ήρωας με το πετρελαιοκίνητο AX

Post date:

Author:

Category:

 Χρειάστηκε να περάσουν επτά χρόνια, δέκα ταξίδια από το σπίτι του στη Γαλλία μέχρι το Nordschleife, 25.000 χιλιόμετρα και μόλις 54 ίπποι ενός πετρελαιοκίνητου AX για να μπορέσει αυτός ο τύπος να κατεβάσει το χρόνο του σε κάτω από 10′.

Είναι ο ήρωας με το AX.

Ξεχάστε τα όπλα των track days, τα τέρατα των +500 ίππων, τα πανάκριβα supercars, την εμμονή του δυνατότερου. Το πιο σημαντικό: Ξεχάστε τη ματαιοδοξία.

- Διαφήμιση-

Αυτός ο οδηγός ενός ταπεινότατου Citroën, μ’ ένα πλαστικο τιμόνι, ούτε καν ένα μπάκετ είχε το πιο σπάνιο spec: την επιμονή.

Συνέχισε να πηγαίνει για χρόνια απ’ τη Γαλλία μέχρι την πίστα, έκανε 118 γύρους, άλλαξε επτά κινητήρες και πέντε κιβώτια, επέμεινε να πίνει το αίμα ενός αθώου κατά τα άλλα AX μόνο και μόνο για να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ: να ”γυρίσει” το Ring σε κάτω από δέκα λεπτά. 

Πάνω από όλα θαυμάζουμε την επιμονή του, την ανωνυμία του (σ’ όλη τη διάρκεια του video το πρόσωπο του είναι ”πιξελαρισμένο”), το κουράγιο του να συνεχίζει με ένα πάμφθηνο ρημάδι και μόνο δυο μπροστινά Yokohama Advan A048.

Θαυμάζουμε και το τσαγανό του να μη χάνει τη φόρα του. Γιατί άντε μετά να την πάρεις πίσω με το Citroen.

Το video έχει κάνει 923.000 κλικς και κάτι ψιλά. Πέραν του προσωπικού του άθλου, ίσως κάτι κερδίσει απ’ το AdSense. Να βγάλει τις βενζίνες; Έστω.

Απολαύστε τον.

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει