Ρόδος: το τελευταίο θανατηφόρο σιρκουί πόλης (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Δίπλα στα ενετικά κάστρα, μια ανάσα απ’ τη θάλασσα. Η Ρόδος φιλοξένησε έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες που λάμβαναν χώρα σε πόλεις όπως η Κέρκυρα, η Νέα Σμύρνη και τα Χανιά. Μαζί με μια μαύρη σελίδα

Ρόδος Σιρκουϊ

H Ρόδος ταυτίστηκε με το θάνατο του Γιάννη «Μαύρου» Μεϊμαρίδη, του οδηγού αγώνων, πρωταθλητή και γόνου μεγαλοαστικής οικογένειας όταν αυτός έχασε τον έλεγχο της Alfa Romeo GTAm και προσέκρουσε στα τείχη. Μαζί και το τέλος των σιρκουί πόλης


Η σημαδιακή ημερομηνία ήταν 3 Οκτωβρίου 1971

Ο Μεϊμαρίδης ερχόταν στο νησί με το βάρος επικριτικών σχολίων του Τύπου της εποχής που έγραφε για αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών.

Τόσο η περιορισμένη αξιοπιστία της πανέμορφης Alfa όσο και η εμφάνιση άλλων σπουδαίων οδηγών, όπως ο ταχύτατος «Αστερίξ», ο εκρηκτικός Γ. Μοσχούς, ή ο εξαίρετος «Σιρόκο» καταδείκνυαν πως οι γνώσεις, τακτικές και στρατηγικές τού Μεϊμαρίδη δεν αρκούσαν.

Και η «Αμερικάνα» δεν μπορούσε να βοηθήσει.


Νίκος Γραμματικόπουλος

Το παρακάτω βίντεο είναι μία έγχρωμη ανάμνηση του τελευταίου σιρκουί. Μία δημιουργία του εξαίρετου Νίκου Γραμματικόπουλου.

Σε πιάνει κάτι, δεν μπορείς να πεις.


Αριάδνη Γερασιμίδου

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει