Corkscrew. Η πιο διάσημη στροφή στην Αμερική

Post date:

Author:

Category:

Στην πίστα της Laguna Seca υπάρχει μια μικρή αλληλουχία στροφών που ανακατεύει στομάχια και ξεχωρίζει τους άντρες απ’ τα μεγάλα παιδιά. 

Λέγεται Corkscrew. Ελληνιστί, »τιρμπουσόν». Δικαίως

Πριν λίγο έχεις περάσει με όσα κάτω κάτω από τη γέφυρα της Mazda (που είναι ο επίσημος χορηγός της πίστας, εξ ου και έχει επικρατήσει να λέγεται »Mazda Raceway Laguna Seca»).

Η ελαφρά αριστερίζουσα ευθεία καταλήγει σε ένα μικρό σύμπλεγμα. 

Το 8 και 8Α. Πρώτα ανηφορικό, ίσα ίσα για να μην έχεις σημεία αναφοράς και να σημαδεύεις τελείως εγκεφαλικά και αμέσως μετά σε μια κατηφορική καταβόθρα που αποφορτίζει απότομα το μπροστινό του αυτοκινήτου.

 Η Corkscrew ανήκει στην συνομοταξία των μεγάλων καμπών, τουλάχιστον για τα αμερικανικά δεδομένα. Την προσομοιάζουν με την Eau Rouge του Spa αλλά, κακά τα ψέματα, δεν είναι αυτού του επιπέδου αφού η φυσική ταχύτητα και το ρίσκο του να αφήσεις για τελευταία φορά το DNA σου είναι πολύ μεγαλύτερο στο Βέλγιο

Παραμένει όμως πραγματικά δύσκολη, θεαματική για τους έξω, challenging για τους μέσα. Το »τιρμπουσόν» θέλει τον τρόπο του.

Καθότι μία εικόνα χίλιες λέξεις το video που ακολουθεί αποτυπώνει όλα τα παραπάνω μακράν πιο εύγλωττα.

#Διάβασέ το: Ντριφτάροντας στην Eau Rouge

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»