Το story του νικηφόρου Corvette C6.R (video)

Post date:

Author:

Category:

Το Corvette C6.R είναι η 7λιτρη δύναμη που έκανε τους Αμερικανούς υπερήφανους. Τρομερό αγωνιστικό βιογραφικό μέσα από τα λόγια του ιδιοκτήτη του

“Ήμουν πάντα θιασώτης των hot rodders, λίγο πατριώτης και μου αρέσει να βλέπω την αμερικανική κυριαρχία στον αθλητισμό και τα μηχανοκίνητα σπορ. Λατρεύω την αμερικανική προσπάθεια στο Le Mans και αποφάσισα να δω αν μπορούσα να βρω ένα από τα αρχικά Le Mans Corvette. Έτσι, η πρώτη μου απόπειρα στη συλλογή ήταν με το C1 Corvette, που ήταν το πρώτο Corvette που έτρεξε ποτέ στο Le Mans “, λέει ο ιδιοκτήτης του, Bruce Meyer, στο εξαιρετικό κανάλι του Petrolicious.

Το τέλειο συμπλήρωμά του είναι, φυσικά, το C6.R. Αυτό το αυτοκίνητο, το σασί 007, έχει να επιδείξει μια τρομερή αγωνιστική παρουσία. Συμμετείχε σε 15 αγώνες αντοχής. Σε 10 από αυτούς κέρδισε την 1η θέση στο βάθρο. Σε 4 από αυτούς ήρθε δεύτερο. Δεν είχε ποτέ καμία σύγκρουση, βγήκε ανέπαφο από τη μάχη και σήμερα είναι ακριβώς όπως τελείωσε το Le Mans του 2009. 

Επτά λίτρα αγωνιστικής οργής που ακόμα θυμάμαι ένα αντίστοιχο αγωνιστικό Corvette, κάποτε στο Hockenheimring, σε ένα από τα μαθήματα εξελιγμένης οδήγησης της Chevrolet να σκεπάζει με τον βρυχηθμό του τη χαοτική πίστα.

#Διάβασέ το: Μαθήματα συμπλέκτη στο Hockenheimring

Photo: Petrolicious

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει