Συμβαίνει τώρα: η FIA διοργανώνει το πρώτο Παγκόσμιο Kύπελλο Drifting

Πριν λίγες ώρες η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) ανακοίνωσε τη διοργάνωση του πρώτου Intercontinental Drifting Cup 2017. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες

Είναι και η τυπική επιβεβαίωση πως αυτό που κάποτε ξεκίνησε στα ορεινά στροφιλίκια της Ιαπωνίας (Tōge) κατέληξε να ελκύει όλο και περισσότερους οδηγούς στην τέχνη της πλαγιολίσθησης (drift).

H FIA στη σύνοδο που έγινε πριν λίγες μέρες στη Γενεύη, ανακοίνωσε τη διοργάνωση ενός παγκόσμιου κυπέλου που θα διεξαχθεί φέτος στις 30 Σεπτμεμβρίου -1 Οκτωβρίου, πού αλλού, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

- Διαφήμιση-

[Διάβασέ το: Ο νεότερος drifter στον κόσμο είναι Έλληνας]

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ”αυτή είναι η αρχή μιας πολύ σημαντικής κατηγορίας για την ομοσπονδία και καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το motorsport, το drifting ασκεί ιδιαίτερη έλξη στους νέους και θα συνεχίσει να μεγαλώνει όλο και περισσότερο”.

Photo: fia.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει