€11 εκατομμύρια. Να τ’ αφήσω; Για τη μία και μόνη Bugatti La Voiture Noire

Post date:

Author:

Category:

H La Voiture Noire μόλις βγήκε από τη μοναχική της βιτρίνα, είναι έτοιμη να ξεσπάσει τους 1,500 ίππους της και ένας άγνωστος, προκαταβολικός ιδιοκτήτης την περιμένει για παράδοση

Bugatti La Voiture Noire

Αυτό είναι το δεύτερο πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο. Και πολύ πιο ακριβό από το σχεδόν ίδιο αυτοκίνητο. Γίνεται; Γίνεται


Στολισμένη πόλη, λίγος κόσμος και μία Bugatti στη γυάλα. Αν μη τι άλλο, σημείο των καιρών

Ήταν τα περασμένα Χριστούγεννα, εν μέσω σκληρού λοκντάουν, στο πλακόστρωτο του κέντρου της πόλης Μόλσχαϊμ, στα βορειοανατολικά της Γαλλίας.

Εκεί όπου είχε τοποθετηθεί μέσα σε μία γυάλινη προθήκη ένα εξωτικό υπεραυτοκίνητο.

Ήταν μία μαύρη Bugatti. Το «όνομά» της συμβολικό για την περίσταση: La Voiture Noire – μαύρη και απαστράπουσα ομόρφαινε τις μοναχικές μαύρες νύχτες του Covid. 

Οι άνθρωποι πίσω από το εξωτικό υπεραυτοκίνητο είχαν σκεφτεί αυτόν το γενναιόδωρο τρόπο για να δώσουν μία νότα χαράς στην τοπική κοινότητα. 

Η μαύρη -όνομα και πράμα- La Voiture Noire καθ΄όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχε γίνει το αντικείμενο θαυμασμού στην πόλη.

Άλλωστε, πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο.

Η Bugatti σκόπευε να διατηρήσει τη La Voiture Noire μέχρι τα τέλη Μαρτίου ως έκθεμα σ’ αυτόν το ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Και αυτές τις μέρες βγήκε απ’ τη γυάλα.

Πρόκειται για ένα και μόνο κομμάτι. Από «κάτω» υπάρχει μία Bugatti Chiron που για να έχετε μία ιδέα κοστίζει «μόνο» €3 εκατομμύρια

Bugatti La Voiture Noire

Bugatti Chiron

Πώς, λοιπόν, θα δικαιολογηθούν τα επιπλέον οκτώ εκατομμύρια;

Η απάντηση εμπίπτει στο «μη ρωτάς πολλά, εδώ μετράει το εξκλουσίβιτι και τα 4,5 εκατοστά μεγαλύτερου μήκους».

Ποτέ τόσοι λίγοι πόντοι δεν άξιζαν τόσο πολύ, εύλογα θα σκεφτείτε πονηρά.

Η εταιρεία χρειάστηκε, όπως ισχυρίζεται, περίπου δυόμισι χρόνια για να κατασκευαστεί. Οk, πιθανόν. Αν και αμφίβολο όταν έχεις ήδη έτοιμη όλη τη βάση, το ίδιο αυτοκίνητο, όλα τα μηχανολογικά

Bugatti La Voiture Noire

Τι σημασία όμως έχουν όλα αυτά τα ταπεινά όταν ετοιμάζεσαι να κοστολογήσεις το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο; Που, για να ‘μαστε ακριβείς, μόλις έχασε τον απόλυτο τίτλο από τη Rolls-Royce Boat Tail.

Εντάξει, είναι το δεύτερο ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Μαζί με τη La Voiture Noire υπάρχει και ένας αγνώστων στοιχείων αγοραστής

Σιγά μη δημοσιοποιήσει η Bugatti το εκλεκτό πελατολόγιο.

Εξάλλου συνήθως η τύχη τέτοιων one-off υπεραυτοκινήτων καταλήγει σε καλά προφυλαγμένα γκαράζ όπου, μετά από λίγο καιρό και ελάχιστα χιλιόμετρα, θα αλλάξει χέρια στο χρηματιστήριο της αυτοκίνησης – ένας σίγουρος τρόπος να πολλαπλασιάσεις τα χρήματά σου.

Για την ιστορία, ο άγνωστος Χ θα χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμη, μέχρι το τέλος του 2021 για να παραλάβει το αμύθητης αξίας αυτοκίνητό του.

Με ένα τιμολόγιο που θα αναγράφει 11 εκατομμύρια ευρώ. Προ φόρων, εντάξει;


Πόρσε Πιχ οικογένεια πλουσιότεροι άνθρωποι

Αρχική δημοσίευση Protagon / Photo: bugatti.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει