Έκσταση στον πανικό. Για την πρώτη νίκη της Brabham BT62 (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Η φωτογραφία από το την πίστα του Snetterton, στη Μ. Βρετανία, αποδίδει άψογα τη μάχη που έδωσε η Brabham BT62 για τον 3ο γύρο του Πρωταθλήματος GT Cup. Μαζί με την έκσταση νίκης που πιστώνεται ως η πρώτη σε μη εργοστασιακούς οδηγούς

Brabham racing

Ένα από τα πιο ιστορικά ονόματα στο motorsport, αυτό του Jack Brabham, επέστρεψε ξανά στο προσκήνιο με ένα υπεραυτοκίνητο και πολλές αγωνιστικές ελπίδες. Εις το όνομα του πατρός και υπό τις ευλογίες αρνητικής άντωσης 1,600 κιλών


Προς τιμήν του πρώτου αγώνα του Jack Brabham, κάποια 70 χρόνια πριν, η BT62 κατασκευάστηκε σε μόλις 70 κομμάτια. Τιμή; 1 εκατομμύριο λίρες

Η επίσημη ενημέρωση λέει πως, πέρυσι, στα τέλη Μαΐου, είχε γίνει και η πρώτη παράδοση μίας BT62 Competition για να συμμετέχει στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αντοχής.

Προφανώς είναι η εικονιζόμενη που το περασμένο σαββατοκύριακο, στο Snetterton, όχι μόνο έκανε τον καλύτερο χρόνο στην κατηγορία της αλλά τον ταχύτερο γύρο στη γενική κατάταξη.

Brabham BT62

Τα specs

Η Brabham BT62 αποδίδει 700 ίππους από τον ατμοσφαιρικό V8 5,4 λίτρων και μεταδίδει την ισχύ μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Διεκδικεί, επίσης, τον τίτλο του πιο αποτελεσματικού συστήματος πέδησης – χωρίς περισσότερες πληροφορίες, πέραν του ανθρακονημάτινου υλικού. 

Δηλώνει επίσης πως θα συνεχίσει να παράγει εκδόσεις δρόμου και πίστας σε μια συνολική προσπάθεια επιστροφής στη διεθνή σκηνή. Αυτή είναι η εικόνα από μέσα. Πολεμική στο φουλ.

Brabham BT62 Competition

Η ψηφιακή «γέφυρα»

Η Brabham Automotive βοήθησε τον Paul Bailey και την ομάδα του εξ αποστάσεως.

Η απόσταση Μ. Βρετανία-Αυστραλία (όπου είναι η έδρα της Brabham) καλύφθηκε ψηφιακά παρέχοντας ανάλυση με στοχευμένες συμβουλές του David Brabham, γιου του μεγάλου Jack Brabham.

h Brabham BT62 είναι εξοπλισμένη με ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής δεδομένων που καλύπτει όλες τις πτυχές της απόδοσης και της διαχείρισης του κινητήρα.

Αυτό επιτρέπει τη λεπτομερή ανάλυση από τους διευθυντές της ομάδας στα pit και την πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη, όπου απαιτείται, απευθείας από την Αυστραλία σε πραγματικό χρόνο με ζωντανή υποστήριξη κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης και από απομακρυσμένες τοποθεσίες

Με την ευκαιρία, αξίζει να δείτε την εμπειρία από την οδήγηση της Brabham BT62 όπως την έζησε ο γνωστός οδηγός αγώνων και παρουσιαστής του Fifth Gear, Jason Plato, στο βίντεο που ακολουθεί.


T.50s Λάουντα

Photo: brabhamautomotive.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει